5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Eski Emniyet Müdürü'ne hapis!

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ'NE 26 YIL HAPİS

Çorum'un Sungurlu ilçesinde fuhuş çetesinden rüşvet aldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Sungurlu eski Emniyet Müdürü 26 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Sungurlu eski emniyet Müdürü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "rüşvet, haksız olarak para almak, görevi kötüye kullanmak, haksız menfaat sağlamak, yasa dışı emir vermek, yasaya aykırı olarak araç çektirmek, memura yasa dışı emir vermek suretiyle görevi kötüye kullanmak, silahla yaralama olayını adli mercilere bildirmemek ve değişik nedenlerle rüşvet almak" suçlarından yargılanan eski Emniyet Müdürü Cengiz A., mahkeme heyeti tarafından "alabileceği ceza miktarı tutuklu olarak geçirdiği süreyi karşılayabileceği" gerekçesiyle 12 Eylül

2009 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Aynı davada yargılanan diğer 9 tutuklu ise görülen duruşmalarda serbest kalmıştı. Tahliyesinin ardından Burdur Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Cengiz A. burada bir süre görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştı.

Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında Cengiz A., "rüşvet, haksız olarak para almak, görevi kötüye kullanmak, haksız menfaat sağlamak, yasa dışı emir vermek, yasaya aykırı olarak araç çektirmek, memura yasa dışı emir vermek suretiyle görevi kötüye kullanmak, silahla yaralama olayını adli mercilere bildirmemek ve değişik nedenlerle rüşvet almak" suçlarında 26 yıl hapse mahkum edildi.

Cengiz A. tutuklanarak Sungurlu Cezaevi'ne gönderilirken, eski Emniyet Müdürü'nün 4 ayrı suçtan da yargılanacağı öğrenildi.

3 Aralık 2008'de yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alınmış, Mahkemeye sevk edilen 9 kişi ile bu kişilerden rüşvet aldığı gerekçesiyle dönemin Emniyet Müdürü Cengiz A. tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 10:44:01
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 16:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?