4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Esnafı canlarından bezdirdiler

ÇORUM'DA 2 AYDA 4 DEFA CAMLARI KIRILAN MARKETÇİLER CANLARINDAN BEZDİ

Çorum'da marketçilik yapan 2 esnaf, son 2 ay içerisinde 4 kez iş yerlerinin camlarının kırılması üzerine çileden çıktı.

2009 yılı aralık ayından bugüne 3 kez iş yerlerinin camlarının kırılması üzerine marketlerine güvenlik kamerası taktıran Fatih Market sahibi Muhittin Kumaş ve Aykaç Market sahibi Yunus Aykaç'ın bu tedbirleri de etkili olmadı. Bu gece geç saatlerde Fatih Caddesi üzerinde bulunan markete gelen 2 zanlı, Aykaç Market'in camlarını kırarken, Fatih Market'in ise camlarını kıramayınca taşla market önündeki buzdolabının camını kırdı. Güvenlik kameralarına saniye saniye kaydedilen olayın ardından zanlılar olay yerinden kaçarak kayıplara karıştılar.

Hiçbir şekilde kimseyle husumetlerinin olmadığını dile getiren esnaf, marketlerinin taşlanarak camlarının kırılmasının kendilerini düşündürdüğünü ifade ettiler. Fatih Market sahibi Muhittin Kumaş, sabah iş yerine geldiğinde buzdolabının camının kırık olduğunu görünce durumu polise haber verdiğini söyledi. 2009 aralık ayından bugüne kadar iş yerinin 3 kez camının kırıldığını anlatan Kumaş, "Galiba bunu yapanlar aynı insanlar" dedi.

Hırsızların görüntü kayıtlarında 2 defa marketin önüne gelip camları kırmaya çalıştıklarını anca başarılı olmadıklarını anlatan Kumaş, "Güvenlik kameralarını seyrettim. 2 defa geliyorlar, camı kırmaya çalışıyorlar ancak kıramıyorlar. 3. kez geldiklerinde ise buzdolabının camların kırıyorlar. Hırsızlık yok. Bunun kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum. Görüntülerdeki kişileri tanımıyorum. Polis, "Herhangi bir gence sigara vermediyseniz bu olabilir" dedi. Buradan geçen herkese sigara versem burayı işletemem" dedi.

Sabah iş yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 15:14:01
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 15:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?