9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Evini kursiyerlere açtı

Çorum'un Kuruçay köyünde, genç kızların yaptığı el işi göz nuru eserler görücüye çıktı. Köy sakinlerinden Fatma Karataş'ın (70), Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi'nin köyde açtığı dikiş nakış kursunun yapılması için evini tahsis ettiği belirtildi. 

Köy İlköğretim Okulu'nda eğitim yapılması nedeniyle yer arayışına giren Halk Eğitim Müdürlüğü'nün imdadına Fatma Nine yetişti. Evinin salonunu kursa tahsis eden Fatma Nine, genç kızların 2 ay boyunca dikiş nakış kursu almalarına imkan sağlamış oldu. 

Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği, Karataş'ın ev sahipliği yaptığı giyim ve el nakışları kursuna katılan 12 kursiyerin el işi ürünleri sergisi ve belge dağıtım töreni, Kuruçay Köyü İlköğretim Okulu'nda düzenlendi. Törene; Çorum Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Bekdemir ile Kuruçay köyü sakinleri ile davetliler katıldı. 

Törende konuşma yapan Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Bekdemir, yetişkin eğitiminin önemine değinip, kursa katılan köylü genç kızları tebrik ederek, "Günümüzde yaşanan ekonomik, sosyal ve teknolojik gelişmelerin en önemli öğelerinden birisi bilgi çağına geçiş sürecidir. Bu süreçte zeki insan yetiştiren ve kendi geliştirdiği teknolojiyi üretim sürecinde başarıyla kullanabilen bireylerin eğitimine önem veren kurumlara ihtiyaç duyulmuştur. Bu çerçevede Halk Eğitim Merkezi olarak açmış olduğumuz kurslar sayesinde; din, dil, ırk ayrımı yapmadan her kesimden insanımızın bilgilendirilmesi ve meslek edinmeleri sağlanmıştır. Açmış olduğumuz kurslardan birçok gencimiz ve vatandaşımız yararlanma imkanı bulmuştur" dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal ise, "Halk Eğitim Merkezi dikiş nakış eğitiminin yanında, insanımıza iyi bir insan, iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir genç olmayı ve yaptığı işten zevk almayı öğretiyor. Belki siz buralarda sadece dikiş nakış değil, hayatınız boyunca ihtiyaç duyacağınız bilgileri de aldınız. Bu kurslarımız birçok insanımıza ekmek kapısı olmuştur" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, kurs bitirme belgeleri verilen kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı el işi ürünlerin sergisi açıldı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 12:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih çavuş IP: 88.227.84.xxx Tarih : 10.06.2007 21:31:51

helal olsun annem sana evine misafir istemeyenlerin oldugu su günlerde sen eyitim için evini açıyorsun keske herkes senin gibi olsa tekrardan diyorum helall olsunnnnn