3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'Evlerinizin altını odun deposu yapmayın'

Çorum’da, 2 ay içerisinde 3 köyde çıkan ve 149 evin tamamen kül olduğu, büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangınların çıkış nedenleri araştırılırken, köylüler yeni bir yangın tehlikesine karşı önlem alıyor.

Çorum’daki orman köylerinde çıkan yangınların büyümesine en büyük etken olarak, evlerin altında depolanan odunlar gösteriliyor. Yetkililer Orman köylerinde evlerin altına yerleştirilen kamyonlar dolusu odunların, yangına adeta davetiye çıkardığı belirtilerek, bir evde çıkan yangının diğer evlere kolayca sıçradığını ve evlerin altındaki odunlar sayesinde alevlerin kısa sürede büyüdüğü iddia edildi.

Çorum’da 2 ay içerisinde Çorum’un Osmancık İlçesi’ne bağlı Saraycık Köyü’nde 106, İskilip İlçesine bağlı Karağaç Köyü’nde 40 ve Bayat İlçesi’ne bağlı Çukuröz Köyü’nde 3 ev olmak üzere, toplam 149 ev yanarken, yangının çıkış nedeni olarak evlerin ahşap olması ve altına çok miktarda odun yerleştirilmesi gösterildi. Yetkililer, çıkan yangınlarda orman köylülerinin ders çıkarmalarını ve evlerinin altındaki odunları çıkartarak uzak yerlere istiflemelerini isteyerek, köylülerin kendilerine felaket hazırladıklarını ifade etti.

Öte yandan, Çorum İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’na bağlı askerler, Karağaç ve Çukuröz Köyleri’nde çıkan yangınlarda söndürme çalışmalarına katılarak, itfaiyenin en büyük destekçisi oldu. Vatanın bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama görevi bulunan askerler, vatandaşların zor anlarında da yanlarında bulundu.

Çorum’da art arda çıkan yangınlarda Jandarma İtfaiye erleriyle birlikte yangın söndürme çalışmalarına katılarak, vatandaşlardan büyük takdir toplarken, jandarma hem yangına müdahale etti hem de köydeki güvenlik ve asayişi sağladı.

Çorum’daki yangın söndürme çalışmalarına, askerlerle birlikte Çorum Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. İrfan Şahin de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 15:40:36
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 18:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?