3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Evsiz gazinin dramı

İstiklal Savaşı Gazisi Ömer Küyük, 2 yıl önce söz verilen evin hala yapılmamasına sitem etti.

Çorum’un İskilip İlçesi’ne bağlı Çatkara Köyü’nde yaşayan 110 yaşındaki İstiklal Savaşı Gazisi Ömer Küyük, odun kırıp tüfekle atış talimi yapıyor. 4 kız 4 erkek toplam 8 çocuk ile bu çocukları ve onlarının çocuklarından toplam 205 torun sahibi olan İstiklal Savaşı Gazisi Ömer Küyük, 110 yaşında olmasına rağmen katıldığı 3 ayrı savaşı dün gibi hatırlıyor.

Yokluk içinde yıllarca savaştığını söyleyen Ömer dede, "6 yıl süreyle 3 ayrı cephede düşmana karşı savaştım. Bir çok arkadaşım gözümün önünde şehit oldu, çok sayıda düşman askerini öldürdüm. Savaş bittikten sonra memleketime döndüm. 8 kişiydik kalmadık, şu anda benden başka hayatta olan ya bir yada iki tane İstiklal Savaşı gazisi kaldı. Hafızam biraz zayıfladı ancak Allah’a şükür sağlığım hala yerinde, namazımı kılıp ömrümün kalan kısmını tamamlıyorum" dedi.

Çorum’da bulunan askerlerin zaman zaman köye kadar gelerek kendisini ziyaret ettiğini, ihtiyaçları konusunda yardımcı olduğunu belirten Ömer dede, 2 yıl önce kendisine verilen evin hala yapılmamasına sitem etti. Çatkara Köyü’nün Elmadere Mahallesi’nde iki katlı kerpiçten yapılmış bir evde oturan Ömer Küyük, "Oğlum ve gelinim ile oturduğumuz ev çökmek üzere. Kışın çok soğuk oluyor. Beni ziyaret için köye gelenlerden utanıyorum. Çorum Valisi 2 yıl önce köyde ev yapmak için söz verdi ancak hala bu sözü yerine getirmediler" dedi.

Söz verilen ev için oturduğu köye kum getirildiğini, yapılacak evin projesinin bile çizildiğini hatırlatan Ömer dede, "Yapsınlar evimi, zamanı geldi. Söz verdiler aradan 2 yıl geçti neden yapmıyorlar, yapmayacaklar mı yoksa. Benim yaşayacağım günler sayılı yada dururum ya duramam. Ne bekliyorlar, yapsınlar da ölmeden göreyim. Oturduğum ev çok eski,çöküyor. Yapsınlar evimi gelen gideni o evde yatırayım, onlarla oturup muhabbet edeyim. Ev yapacağız diye kum getirip bıraktılar. yapmayacaklarsa neden söz verdiler" diye konuştu.

Çatkara Köyü’nün Elmadere Mahallesi’nde yaşadığını, köy muhtarının kendilerine gelen suyu kesip köye götürünce susuz kaldıklarını belirten Ömer Küyük, bu konuda da kendisine yardımcı olunmasını istedi. Biz bu devlet için kanımızı döktük diyen Ömer Küyük, "Biz çok az kaldık. Devlet kalanlara sahip çıksın.Devlet gazilerine sahip çıksın" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 18:12:05
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 13:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?