5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Fabrika gibi halk eğitim merkezi

FABRİKA GİBİ HALK EĞİTİM MERKEZİ

Çorum'un İskilip ilçesinde faaliyet gösteren İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) 2009 yılında 4 milyon 409 bin 843 TL ciro yaptığı açıklandı.

Kurulduğu 1970 yılından bugüne kadar her geçen gün büyüyerek gelişen Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, eğitim içerisinde üretim yapan atölyeleri ile yaygın eğitimin amacına ulaşmasında büyük katkılar sağlıyor.

Yaptığı çalışmalarda Türkiye'de bir marka haline gelen Metin Alkan HEM, istihdam ettiği kursiyerler ve ödediği vergilerlerle de hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine ciddi katkılarda bulunuyor.

Türk milli eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda yaygın eğitim ile mesleki eğitimi kurumsallaştıran çağdaş insan anlayışı ile bütün yenilikleri topluma aktaran ve bu şekilde toplumsal mutluluğu ve kalkınmayı hedefleyen bir kurum olan merkez, diğer HEM'lere de örnek oluyor.

İskilip Metin alkan HEM, ayakkabı, mobilya, sepet-hasır örücülüğü, ağaç oymacılığı, deri hazır-giyim-çanta ve diğer atölyeleri ile mesleki ve teknik kursların yanı sıra iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu çırak, kalfa ve ustalar yetiştiriyor.

İskilip Metin Alkan HEM, ayrıca halkın ihtiyaç duyduğu kursları da açarak hem vatandaşların eksik eğitimlerini tamamlamaları hem de sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlıyor.

2009-2010 eğitim-öğretim yılında 57 dalda 229 adet mesleki, sosyal ve kültürel kursun açıldığı Metin Alkan HEM'de 2 bin 252'si erkek, 752'si kadın olmak üzere toplam 3 bin 277 kursiyer eğitim aldı.

FABRİKA GİBİ HALK EĞİTİM MERKEZİ
FABRİKA GİBİ HALK EĞİTİM MERKEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 17:45:00
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 22:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?