9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Fen-Edebiyat Fakültesi'ne atama

Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Satılmış Basan, eğitime açıldığı 2003 yılından bugüne kadar sadece 1 tane kadrolu eğitim üyesi ile eğitim verilen fakülteye, 4 branşta 10 adet kadrolu öğretim üyesi atandığını bildirdi. Basan, fakültede düzenlediği basın toplantısında, 2003 yılında eğitim-öğretime açılın Fen-Edebiyat Fakültesi'nde toplam 256 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirtti. 

Fakültenin sadece 1 kadrolu öğretim üyesinin bulunduğunu, eğitim verebilmek için Amasya, Yozgat, Ankara ve Kırıkkale'deki fakültelerden günübirlik öğretim üyeleri getirdiklerini ifade eden Basan, ''Kurulduğu günden beri sadece bir kişilik kadro ile eğitim veren fakültemize, yeni atamalar yapılması için yapılan girişimler olumlu sonuçlandı. Bugün itibariyle fakülteye Türk Dili ve Edebiyatı, Biyoloji, Kimya ve Fizik branşlarında 10 adet kadrolu öğretim üyesinin ataması yapıldı'' dedi. 

Yapılan atamaları, ''Fakültenin makus talihini yenecek bir gelişme'' olarak nitelendiren Satılmış Basan, ''Bugüne kadar çevre illerden eğitimci getirerek fakültemizde ders verdiriyorduk. Yeni öğretim üyelerimizin atanması ile artık buna ihtiyaç duymayacağız. Emeği geçen tüm öğretim üyelerimize şükranlarımı sunuyorum'' diye konuştu. 

Fakülte Dekanı Basan, Çorum'da günlük yerel yayın yapan bir gazetede çıkan ''Fakültelerde dersler boş geçiyor'' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Gazetede yayımlanan haberin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Satılmış Basan, ''Fakültede derslerin boş geçtiği ve öğrencilerin mağduriyeti söz konusu değil. Sadece yeni atamalar nedeniyle resmi prosedürden kaynaklanan sorunlar nedeniyle birkaç günlük gecikme yaşandı. Zaten 2. dönemin ilk haftasında ders kayıtları yapılıyor, 2. haftada da normal derslere başlanıyor. Öğrencilerin 3 haftadır ders yapamaması gibi bir durum söz konusu değil''. 

Haberde, ayrıca ''Fakülte öğrencilerinin dekanı hiç göremediklerinin'' iddia edildiğini belirten Satılmış Basan, ''Benim asli görevim Mühendislik Fakültesi'nin dekanlığıdır. Fen-Edebiyat Fakültesi'nin dekanlığını vekaleten yürütüyorum. Dekan olmama rağmen haftada 36 saat ders veriyorum. Kalan süre içerisinde de dekanlıkta bulunuyorum. Öğrencilerle her zaman görüşüyorum, onlarla hiçbir sorunum yok'' diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 13:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?