5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Fenerbahçe sergisine yoğun ilgi

FENERBAHÇE SERGİSİNE ÇORUM PROTOKOLÜNDEN İLGİ

Türkiye'de ilk defa Çorum'da görücüye çıkan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kupaları ile görsel objeleri Çorum Müzesi'nde sergilenmeye devam ediyor. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından gönderilen bazı kupalar ve görsel objelerden oluşan sergiyi protokol üyeleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çorum programı nedeniyle sergiyi gezme fırsatı bulamayan Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Eyüp Bölük, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Müze Müdürü Önder İpek, Çorum Fenerbahçeliler Derneği Genel Sekreteri Cumhur Sevinç ile birlikte müzeyi ziyaret ederek kupalar ve objeler hakkında bilgi aldılar.

Sergide Fenerbahçe futbol takımının 100. Yıl Şampiyonluk Kupası, Süper Kupa, 1968 Balkan Kupası, Eva Peron Kupası, 1919 İlk Kurşun Kupası, 1998 Atatürk Kupası, Türkiye Tenis Şampiyonluğu şildi, Voleybol Erkekler Balkan Kupası, Voleybol Bayanlar Türkiye Kupası, Basketbol Bayanlar Lig Şampiyonluğu Kupası ve 1958 Başvekil Kupası yer alıyor. Kupaların yanı sıra tarihi Fenerbahçe açısından tarihi özellikleri olan krampon, forma gibi bazı objelerde sergileniyor.

FENERBAHÇE SERGİSİNE ÇORUM PROTOKOLÜNDEN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 19:06:01
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 20:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?