30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Fenerbahçeliler baloda buluştu

ÇORUM FNERBAHÇELİLER DERNEĞİ'NİN BALOSU'NA YOĞUN İLGİ

Çorum Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen dayanışma balosu renkli görüntülere sahne oldu. Fenerbahçelilerin büyük ilgi gösterdiği baloda, Asr-ı Fener'in de tanıtımı yapıldı.

2005 yılı içerisinde kurulan ve yaklaşık 5 yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdüren Çorum Fenerbahçeliler Derneği, düzenlediği etkinliklerle sporseverlere güzel hizmetler sunuyor. Kulübün lisanslı ürünleri ile Fenerbahçe'nin İstanbul'daki maçlarına bilet temini konusunda taraftarlara kolaylıklar sağlayan ve Koordinatörlüğünü de Cumhur Sevinç'in yaptığı dernek ayrıca, Fenerbahçe Spor Okulları projesiyle de yüzlerce genci basketbol ve futbola yönlendiriyor.

Kulübün elde ettiği başarılara da duyarsız kalmayan Fenerbahçeliler Derneği, Fenerbahçe'nin 100. kuruluş yıldönümü ile futbol takımının 17. şampiyonluğunu kutlamak için düzenlediği etkinliğin ardından bu kez de Dayanışma Balosu organize etti.

Büyük Vadi Restoran'da düzenlenen baloya dernek Başkanı Necati Ergün, Çorumspor Genel Kaptanı Hakan Yalçınkaya, dernek üyeleri ve Fenerbahçe'ye gönül verenler ile davetliler katıldı.

"FENERBAHÇE, BİZİM DESTEĞİMİZLE DAHA DA BÜYÜYECEK"

Çorum Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Necati Ergün, Fenerbahçe'yi yöneticileri veya futbolcuları için sevmediklerini belirterek 100 yıldan fazla tarihi olan sarı lacivertli kulübün renklerine aşık olduklarını söyledi.

Fenerbahçe'yi her şartta sevdiklerini vurgulayan Ergün, ''Dernek olarak Çorum'da Fenerbahçemiz'e yakışır etkinlikler yapmak istiyoruz. Gazi Caddesi üzerindeki geniş ve modern dernek merkezimizde taraftarlarımıza en güzel imkanları sunuyoruz. İlkini Anitta Otel'de düzenlediğimiz gecemizin ikincisini de bugün düzenlemek istedik. Hem dernek üyelerimizin kaynaşmaları hem de takımımıza manevi açıdan destek olabilmek adına buradayız. Şunu unutmayalım ki, Fenerbahçe, bizlerin verdiği destek sayesinde daha da büyüyecek. Ne mutlu bizlere, ne mutlu Fenerbahçelilere" dedi.

Ergün'un konuşmasının ardından 1907 Fenerbahçe Derneği'nin, Fenerbahçe Kulübü'nün tarihini gelecek nesillere aktarması amacıyla 100. yıl anısına hazırlattığı "Asr-ı Fener" kitabının tanıtımı yapıldı.

1907 Fenerbahçe Derneğini adına Fanatik Gazetesi Fenerbahçe Muhabiri Can Gebetaş tarafından yapılan tanıtımda, kitabın hazırlanışı ve içeriğiyle ilgili bilgiler verildi.

"Asr-ı Fener; Bir Efsanenin Tarihi" projesini 40 kişilik bir çalışma grubunun, devlet arşivleri, özel arşivler, müzeler, kütüphaneler ve yabancı arşivlerdeki yüzlerce süreli yayın ve kitabı inceleyerek, kulübün tarihiyle ilgili 50 bine yakın fotoğraf, tablo ve belgeye ulaşarak hazırladığını bildiren Gebetaş, Fenerbahçe'de görev yapan sporcular, idareciler ve yakınlarıyla yapılan söyleşilerinde kaynak olarak kullanıldığını kaydetti.

Eserin, 2 yıl süren çalışmayla hazırlandığını, bugüne kadar bilinmeyen veya az bilinen belgeler, fotoğraflar ve tablolardan oluşan benzersiz bir içeriğe sahip olduğunu anlatan Gebetaş, Asr-ı Fener'in Fenerbahçe Kulübü'nün cumhuriyet ile paralel tarihini yansıttığını belirtti.

Toplam 2007 adet basılan ve her biri kişiye özel olarak numaralandırılan 536 sayfalık koleksiyon değerindeki "Asr-ı Fener"in, deri kaplı, el yapımı cildi, 22 ayar altın kaplamadan oluşan logo ve yazıları, sayfa çevirmek için özel logolu pamuk eldivenleri, kitaba özel tasarlanan rahlesiyle değerli bir eser niteliği taşıdığını ifade eden Gebetaş, en iyi kalite kağıt kullanılarak 70x50 santimetre boyutunda tasarlanan kitabın toplam ağırlığının 31 kilogram olduğunu kaydetti.

Fenerbahçe Futbol Okulu'nu başarıyla bitiren gençlere sertifikalarının verildiği gecede, yapılan çekilişle 10 kişiye çeşitli hediyeler verildi.

ÇORUM FNERBAHÇELİLER DERNEĞİ'NİN BALOSU'NA YOĞUN İLGİ
ÇORUM FNERBAHÇELİLER DERNEĞİ'NİN BALOSU'NA YOĞUN İLGİ
ÇORUM FNERBAHÇELİLER DERNEĞİ'NİN BALOSU'NA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 17:26:03
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 18:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?