5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Fenerbahçe'nin kupaları Çorum'da

FENERBAHÇE'NİN KUPALARI ÇORUM'DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kazandığı kupalar ve görsel objeler ilk defa Fenerbahçe Müzesinin dışında farklı bir müzede sergileniyor.

Çorum Fenerbahçeliler Derneği'nin girişimleriyle Fenerbahçe kulübünün kupa ve görsel objelerinden oluşan sergi düzenlenen törenle Çorum Müzesi'nde açıldı. Serginin açılış kurdelesini Beşiktaş taraftarı olan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki gün yaptı.

Sergide Fenerbahçe futbol takımının 100. Yıl Şampiyonluk Kupası, Süper Kupa, 1968 Balkan Kupası, Eva Peron Kupası, 1919 İlk Kurşun Kupası, 1998 Atatürk Kupası, Türkiye Tenis Şampiyonluğu şildi, Voleybol Erkekler Balkan Kupası, Voleybol Bayanlar Türkiye Kupası, Basketbol Bayanlar Lig Şampiyonluğu Kupası ve 1958 Başvekil Kupası yer alıyor. Kupaların yanı sıra tarihi Fenerbahçe açısından tarihi özellikleri olan krampon, forma gibi bazı objelerde sergileniyor.

EN ÇOK İLGİYİ BAŞVEKİLLİK KUPASI ÇEKTİ

Çorum Müzesinde sergilenen kupaların içerisinde en büyük ilgiyi yarım olan Başvekillik kupası çekti. 30 Mart 1958 tarihinde Ankara'da oynanan bir maç tarihte ilk defa rastlanan bir olaya sahne oldu. Mülkiyeliler Birliği'nin Başbakan Adnan Menderes adına düzenlediği müsabakada Fenerbahçe ve Galatasaray, Başvekil Kupası için yarışıyordu. Maçın 90 dakikası, Şirzat Dağcı ve Metin Oktay'ın karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı. Maçta uzatmalara geçildi. Ancak hava karardığı için uzatmaların ikinci devresi

oynanamadı. Beraberlik sonrasında takımlara maçın tekrarlanması teklif edildi, ancak kaptanlar Turgay ve Naci dostça biten mücadelenin sonunda, kupanın ikiye bölünerek her iki takıma paylaştırılmasını teklif etti. Bu fikir, Başvekil Adnan Menderes ve kulüp başkanları tarafından da kabul edilince iki kaptanda kupanın yarısını alarak müzelerine götürdü.

Çorum Müzesinde sergilenen ilgi çekici eserden birisi de ilk kurşun kupası oldu. Sergiyi gezen vatandaşlar cep telefonları ile kupaların fotoğrafını çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

FENERBAHÇE'NİN KUPALARI ÇORUM'DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
FENERBAHÇE'NİN KUPALARI ÇORUM'DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 18:25:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 16:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?