30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Filistin için gıyabi cenaze namazı

İsrail tarafından Gazze'de gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden Filistinliler için Çorum Ulu Camii'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çorum'da eksi 10 derece soğuğa rağmen İsrail'in katliamını protesto için Ulu Camii'de toplanan vatandaşlar, Filistin halkına destek verirken, İsrail'in saldırısına büyük tepki gösterdiler.

Ulu Camii'de öğle namazının ardından, kendilerini "Filistin Dostları" olarak tanımlayan Özgür-Der ve İlke-Der tarafından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı boş musalla taşı önünde kılındı.

Cenaze namazının ardından İlke-Der Başkanı Selim Özkabakçı bir açıklama yaparak İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının insanlık dişi katliamlar olduğunu söyledi.
Özkabakçı, "Dünyanın gözü önünde İsrail katliam yapıyor, ABD'nin planlarını gönül rahatlığı ile uygulayan İsrail'e kimse dur demiyor. Filistin'de çocuklar kadınlar göz göre göre katlediliyor ve dünya bu ibretlik olayı sadece izliyor. Irak'a Afganistan'a özgürlükler götürenler, dünya barışına soyunanlar bugün nedense özgürlükleri unuttular, katliamlar yapıyorlar. Tüm Müslüman ülkelerin artık buna dur demeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

İsrail aleyhine sloganların atıldığı açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 15:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?