2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Fırınlar denetlendi

Çorum'un Osmancık ilçesinde belediye zabıta ekipleri pide ve ekmek fırınlarını denetleyerek temizlik ve gramaj kontrolü yaptı.


Osmancık Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen rutin denetimler 4 gün sürdü. Kontrollerde eksik gramajlı pide ve ekmek ürettiği belirlenen 6 fırına para cezası uygulandı.


İlçede faaliyet gösteren 10 pide fırını ile 10 ekmek fırınını denetleyen zabıta ekipleri, temizlik ve hijyen konusunda kurallara uyulduğunu belirlerken gramaj konusunda gerçekleştirilen denetimler sonucunda ise 6 pide fırını ile 1 ekmek fırınında 5 ila 25 gram eksik hamur kullanıldığı tespit edildi.


Eksik gramajlı ekmek ve pidelere el koyan zabıta ekipleri, bunları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması için Osmancık Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim etti.


Pide ve ekmek fırını işletmecilerini eksik gramajlı ekmek üretmemeleri konusunda uyaran zabıta ekipleri, gramaj konusundaki istismarın tekrarlanması halinde cezaların artacağını bildirdi.


Denetimlerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini kaydeden zabıta ekipleri, "Temizlik ve gramaj konusundaki denetimlerimiz belli aralıklarla sürecek. Hiçbir işletmenin ilçe halkına eksik gramajlı pide ve ekmek satmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 17:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?