7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Folklor ekibi'nden ziyaret

Bu yıl 26.'sı düzenlenen Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında yurt içi ve yurt dışından Çorum'a gelen Çorumlular'a folklor ziyafeti sunan halkoyunları ekipleri, Vali Hüseyin Poroy ve Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı ziyaret etti. 

İlk olarak Vali Hüseyin Poroy'u makamında ziyaret eden halkoyunları ekipleri, Çorum'u çok beğendiklerini ve Çorum'da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Vali Hüseyin Poroy da, misafir ekipleri ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, ekiplere çeşitli hediyeler verdi. 

Daha sonra Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı ziyaret eden Tataristan (Tüberkama Topluluğu), Kosova Türkleri, Kerkük Türkmenleri, Bulgaristan ile yerli ekiplerden Bursa Kafkas, Adıyaman, Aydın, Edirne ve Samsun ekipleri, Turan Atlamaz'a çeşitli hediyeler verdi. Başkan Atlamaz'a Bursa heyeti kalpak, Adıyaman heyeti ise dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Nemrut'un heykelini hediye etti. Halkoyunları ekiplerini makamında ağırlayan Başkan Atlamaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 04:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?