30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Foyası çabuk ortaya çıktı

İzmir'den yüklediği 17 ton yemeklik yağı Kayseri'de satan kamyon şoförünün foyasını polis ortaya çıkardı.


Bir ihbarı değerlendiren Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Cemilbey Caddesi üzerinde bulunan 16 ECA 19 plakalı kamyon içerisinde bir şahsı elleri ve ayakları bağlı olarak buldu. Kamyon şoförü Y.A.'nın el ve ayaklarını çözen polisler, şahsı ifadesini almak üzere emniyete götürdüler.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesi alınan Y.A., Kırıkkale'de kamyonunun içerisinde uyuduğu sırada aracına binen şahıslar tarafından zorla uyutularak elleri ve ayakları bağlanarak bulunduğu yere bırakıldığını söyledi. Sorgusunda kamyonunda yüklü bulunan 17 ton yemeklik yağın boşaltıldığını ileri süren Y.A., bunu yapan kişi veya kişilerden şikayetçi oldu.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kamyon şoförü Y.A.'nın çelişkili ifadelerinin ardından olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda Y.A.'nın İzmir'den bir fabrikadan yüklediği yemeklik yağları Amasya'ya götürmek için yola çıktığı ve yolda yanına iki arkadaşını da alarak bir plan yaptıkları, yağları Kayseri'de bir depoya boşaltarak, kendisinin yanında bulunan şahıslarla birlikte Çorum'a gelerek burada elleri ve ayaklarını bağlatıp yağma suçu süsü verip yağlara el koymaya
çalıştıkları tespit edildi.


Bunun üzerine konunun daha detaylı araştırılması için özel bir ekip görevlendiren Çorum Emniyet Müdürlüğü, kamyon şoförü Y.A. ve polislerden oluşan özel ekibi Kayseri'ye gönderdi. Kayseri Asayiş Şube Müdürlüğü ile ortak bir operasyon düzenleyen Çorum Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Fevzioğlu Mahallesi'nde bir depoya saklanmış 50 bin TL değerinde yaklaşık 17 ton yemeklik yağa el koyarak sahibine teslim etti. Yağlarla ilgili olarak yapılan çalışmalar sonunda depo sahibi C.S ile yağların sahibi olduğunu ve yağları Y.A.'dan satın aldığını ifade eden F.S. yakalandı.
Kamyon şoförü Y.A., depo sahibi C.S. ve yağları depoya indirten F.S. "Güveni Kötüye Kullanmak Suretiyle Nakliye Dolandırıcılığı" suçlaması ile adliyeye sevkedildiler. Çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 3 zanlı Kayseri Cezaevi'ne konuldu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 20:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?