8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Fransa'ya kınama faksı

Fransa Parlamentosu'nda sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin kabul edilmesine tepkiler sürüyor. AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Ünal Sarıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Fransız Parlamentosu'nun kararını kınamak için Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'ne faks çekti. 

Çok sayıda partiliyle Hürriyet Meydanı'ndaki PTT şubesinin önüne gelen AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Ünal Sarıoğlu, Fransa Parlamentosu'nun aldığı kararın Fransa adına utanç verici bir karar olduğunu belirtti. Kararı şiddetle kınadıklarını ifade eden Sarıoğlu, ''Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi, Türkiye-Fransa ilişkilerinin geleceği açısından zorunludur'' dedi. 

Başkan Sarıoğlu, özgürlüklerin beşiği olarak iddia edilen bir ülkede alınan kararın hedefinde seçimler öncesi etnik oylar olduğunu kaydederek, "Türk tarihinde utanılacak hiçbir şey yoktur. Soykırım iddialarına Ermeniler'den çok diğer ülkeler sahip çıkıyor. Eğer soykırım iddiaları doğru ise Ermeni kiliseleri ile Ermeni vatandaşlarının ülkemizde ne işi var? Türkiye'deki Ermeniler sosyal, kültürel ve ticari olarak soykırım geçirmişe benzemiyor" diye konuştu. 

İddialara sessiz kalmamaları konusunda Türkiye'de yaşayan Ermeniler'e de seslenen Ünal Sarıoğlu, "Yıllardır huzur ve refah içinde yaşadığınız bu ülkeye atılan iftiralara şiddetle karşı çıkın. Bu sizin milletimize karşı vefa borcunuzdur" açıklamasında bulundu. Basın açıklamasının ardından PTT binasına giren AK Parti'li yöneticilerin her biri ayrı olarak Fransa Büyükelçiliği'ne faks çekti. Sözde soykırım iddiası ile Türkiye aleyhine alınan kararın nefretle kınandığı faksta şu ifadeler yer aldı: "Parlamentonuzun anti demokratik, insan hakları ile çelişen siyasi içerikli bu kararı, milletimizin derin hafızasına kazınmıştır. Gelecek kuşaklara kin ve nefret bırakacak bu yanlıştan derhal dönülmesi, Türkiye-Fransız ilişkilerinin geleceği açısından zorunludur."
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 11:02:12
Güncelleme :20 Ekim 2006 Cuma 11:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?