8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Fuara katılım beklendiği gibi olmadı

Çorum 26. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında organize edilen Sanayi ve Ticaret Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. 

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar Kompleksi'nde açılan Sanayi ve Ticaret Fuarı'na gösterilen ilginin geçen yıla oranla az olduğu gözlendi. Geçen yıl yaklaşık 100 firmanın stand açtığı fuara bu yıl 40 firma katıldı. Fuarının açılışını Vali Hüseyin Poroy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım ve Muzaffer Külcü, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, TSE Başkanı Kenan Malatyalı birlikte yaptı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Çorum TSO Başkanı ve TSE Başkanı Kenan Malatyalı, Çorum ekonomisinin her geçen gün geliştiğini belirterek, yapılan fuarlarla, diğer illerdeki sanayi ile Çorum sanayisinin birlikte çalışmalarını değerlendirme imkanı bulunduğunu söyledi. 

Çorum sanayicisinin milliyetçi bir ruhla çalışarak Çorum'a yatırım yaptığının altını çizen Kenan Malatyalı, "Yeter ki Çorum sanayicisinin önü açılsın, gereken destek verilsin. Sanayicilerimiz, kendilerine uzanan yardım elini asla unutmaz ve gereken yatırımı ve istihdamı artıran çalışmaları yapar. Bugüne kadar aldığı kredileri çok iyi kullanan ve yapılan desteği yatırıma dönüştüren illerin başında da Çorum gelmektedir" diye konuştu. 

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise, 26.'sını düzenledikleri Hitit Fuar ve Festivali ile kenti, tüm dünyaya tanıtma imkanı bulduklarını belirterek, bu festivale her kesimin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Çorum'un her yönüyle bölgesinde yıldız olduğunu belirten Atlamaz, "Anadolu firmaları arasında Çorum, bölgesinde yıldız olmuştur. Çorum'un ihtisas fuar merkezi olması için, kapasite arttırması çalışmaları sürüyor. Çorum, sadece sanayi ile değil, kültür ve sanat çalışmaları, spor aktiviteleri ve çevresel çalışmaları ile bölgesinde adından sıkça söz ettirmiştir. Biz Çorum'u daha ileri götürmek için halkımızla birlikte çalışarak kentimizi geleceğe hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Ayrıcı protokol üyeleri, fuar alanı içerisinde Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisinin de açılışını gerçekleştirdi. Davetliler, fuardaki standları tek tek ziyaret ederek stand sahipleri ile sohbet etti.
Sanayi fuarında beyaz eşya, mobilya, otomotiv, ısıtma sistemleri, süs eşyaları, ev dekorasyonu, hediyelik eşya ve kitap gibi ürünlerin yer aldığı standlar yer alıyor. Fuar, 9 Temmuz pazar tarihine kadar açık kalacak.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 03:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep başak IP: 81.214.142.xxx Tarih : 6.07.2006 09:36:30
bu sene nedendir bilemiyorum geçen seneki gibi yoğun ve güzel etkinlik olmadığını söyleyebiliriz....