3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Fuara ünlü yağmuru

25. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali'nin ilk gününe Muazzez Ersoy, Songül Karlı ve Onur Şan konseri damgasını vurdu. Programın sunuculuğunu, Elifname programı ile tanınan Elif Güvendik ve Sezgin Maden yaptı.

Sanatçılar Muazzez Ersoy, Songül Karlı ve Onur Şan, 25. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında Çorum Doktor Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu'nda halk konseri verdi. Stadyumu dolduran yaklaşık 5 bin Çorumlu'ya unutulmaz bir gece yaşatan sanatçılar, seslendirdikleri şarkı ve türkülerle 25. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali'ne renk kattı.

İlk olarak sahneye çıkan Onur Şan, hayranlarının sevgi gösterisiyle karşılaştı. Sanatçı Onur Şan'a konser sonunda Belediye Başkanı Turan Atlamaz çiçek ve Çorum'un sembolü olan kule maketi takdim etti. Bu arada, sahnesini tamamlayıp kulise gitmek üzere seyircilere doğru yönelen Onur Şan, bir anda hayranlarını hücumuna uğradı. Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle meydana gelen arbede büyümeden önlendi.

Onur Şan'ın ardından sahneye gelen Songül Karlı da, performansıyla göz doldurdu. Türkülerini bir süre hazırlanan platform üzerinden seslendiren Songül Karlı, daha sonra Doktor Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu'nu dolduran Çorumlular'ın yanına gitti.

Stadyumu baştan başa yürüyerek kat eden Karlı, Çorumlularla özlem giderdi. Hayranlarının kendisine attıkları yastığa sarılarak stadyumdaki turunu tamamlayan Songül Karlı, Belediye Başkanı Atlamaz ile düet yapmayı da ihmal etmedi. Songül Karlı, Atlamaz'ın bulunduğu protokol tribününe gelerek, elindeki mikrofonu Çorum Belediye Başkanı'na uzattı. "Kiziroğlu Mustafa" adlı parçayı Belediye Başkanı Atlamaz ile birlikte seslendiren Songül Karlı, düeti başarılı bulduğunu ifade etti. Başkan Atlamaz, sanatçı Karlı'ya günün anısına çiçek ve Çorum'un sembolü kule maketi hediye etti.

Gecenin finali Muazzez Ersoy ile oldu. Havai fişek gösterilerinden sonra sahneye gelen Muazzez Ersoy, Çorumlular'ın yoğun sevinç gösterileriyle karşılaştı. Çorum'da ikinci kez konser verdiğini ifade eden Muazzez Ersoy, hayranlarının sahneye fırlattığı bir çiçeği saçına taktıktan sonra konserine devam etti. Muazzez Ersoy, bir ara sahneye fırlayan bir erkek hayranının başına takmak istediği festival için hazırlanan şapkayı alarak bazı şarkılarını seslendirdi. Ersoy'un parçalarına Çorumlular da eşlik etti.

Öte yandan, konserler öncesinde festivale katılmak için şehre gelen; Kosova, Nijerya, Tataristan, Batı Trakya, Hindistan, Irak Türkmenleri, Bulgaristan ile Edirne, Silifke, Giresun, Bursa ve İzmir halk oyunları ekipleri gösteriler sundu. Festival kapsamında gerçekleşen leblebi yarışmasında da 65 leblebi mücadele etti. Yarışma sonunda, Ahmet Haner'in ürettiği leblebiler birinciliğe, Birol Hışıroğlu'nun ürettiği leblebiler ikinciliğe, Mustafa Mavral'ın ürettiği leblebiler ise üçüncülüğe layık görüldü.

Festival kapsamında bugün de; sinema günleri, şiir gecesi ve Sinan Özen-Nadide Sultan konseriyle devam edecek. 25. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali 6 Temmuz'da son bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 13:29:02
Güncelleme :3 Temmuz 2005 Pazar 18:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?