2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Fuhuş batağından kaza kurtardı

Çorum'un Osmancık ilçesinde 12 yaşındaki kızı fuhuşa zorlama iddiasıyla ilgili 13 şüpheli gözaltına alındı.


Osmancık'ta kimliği değiştirilerek fuhuş yaptırılan P.T. isimli küçük kızı jandarma kurtardı. M.Y. ve D. takma isimli A.Y.'nin P.T. isimli küçük kızı, İzmir'den Osmancık'a fuhuş yaptırmak getirdiği iddia edilirken, para karşılığı birlikte olduğu iddia edilen 13 kişi P.T.'nin ifadesi doğrultusunda polis tarafından gözaltına alındı.


Küçük kızı fuhuşa zorlama olayı, meydana gelen bir trafik kazası sonrası ortaya çıktı. M.Y. ve D. takma isimli A.Y. ile mağdur P.T.'nin içinde bulunduğu aracın trafik kazası yapması sonucu yapılan sorgulamada P.T.'nin kullandığı D.D. isminin ve nüfus cüzdanının sahte olduğu belirlendi. Sahte nüfus cüzdanının Osmancık'ta düzenlendiği tespit edilirken P.T.'nin gerçek yaşının 12 (1996) olduğu öğrenildi. P.T.'nin sahte olarak kullandığı nüfus cüzdanında doğum tarihinin 1986 olarak görüldüğü ve adının D.D. olarak düzenlendiği bilgisine ulaşıldı.


Osmancık İlçe Jandarma Komutanlığı'nın titiz çalışmaları sonucu gün ışığına çıkarılan olayda M.Y., A.Y. ve İ.B., K.E., M.Ç., M.S., U.D., H.Ç., F.Ş., N.A.B., N.B., Ş.Y., M.O. adlı şüpheliler gözaltına alınırken, gözaltına alınan O.K. isimli kişinin ise P.T. tarafından tam olarak teşhis edilemediği öğrenildi.


Olay ile ilgili tahkikat Osmancık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sürdürülürken, jandarma küçük kızın ifadeleri doğrultusunda araştırmalarını sürdürüyor. Gözaltına alınan kişi sayısının 50'ye ulaşabileceği öne sürülürken zanlıların jandarmadaki ifadelerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Çorum Valisi Mustafa Toprak, İHA'ya yaptığı açıklamada, olayla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Küçük kızın gerçek yaşının tespiti için hastaneye sevk edildiğini ifade eden Toprak, olayla ilgili soruşturmanın geniş çaplı sürdürüldüğünü kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
filiz yagar IP: 78.177.20.xxx Tarih : 12.11.2008 09:54:31

yazıklar olsun bu olan olaylara