5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Gazeteci Tunaboylu anıldı

GAZETECİ MAHMUT TUNABOYLU DOĞUM GÜNÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI

Çorumlu Gazeteci-Yazar merhum Mahmut Tunaboylu, ölümünün 8. yıldönümünde babası Müslüm Tunaboylu'nun isteği üzerine geçen yıl olduğu gibi bu sene de doğum gününde mezarı başında anıldı.

Ulu Mezarlık'ta gerçekleşen anma törenine Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Mahmut Tunaboylu'nun babası Müslüm Tunaboylu, cemiyet yönetim kurulu üyeleri, yazarın dostları ve gazeteciler katıldı.

Anma programında konuşan Mahmut Tunaboylu'nun babası Müslüm Tunaboylu anma programları ve oğlunun adına düzenlenen Öykü Yarışmaları için Gazeteciler Cemiyeti'ne teşekkür ederken, Mahmut Tunaboylu'nun isminin yaşadığı sokağa verilmesini talep etti.

Mahmut Tunaboylu'nun yazdığı eserlerle Türkiye genelinde önemli bir isim olduğunu kaydeden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Mahmut Tunaboylu'nun Çorum yerel basınınında da sembol bir isim olduğunu söyledi.

1954 yılında Çorum'da doğan Mahmut Tunaboylu, orta öğreniminden sonra gazeteciliğe başladı. Çeşitli ulusal ve yerel gazeteler ile yerel televizyonlarda görev yapan Tunaboylu, 1980 yılından itibaren radyo için oyun yazmaya başladı. Tunaboylu'nun yazdığı oyunlar, TRT Ankara, İstanbul ve İzmir Radyoları ile KKTC Bayrak Radyosu'nda yayımlandı. Roman, oyun ve senaryo dallarında 14 ödül alan Tunaboylu'nun 7 kitabı yayımlandı. 48 yaşında hayatını kaybeden Tunaboylu, evli ve 2 çocuk babasıydı.

GAZETECİ MAHMUT TUNABOYLU DOĞUM GÜNÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI
GAZETECİ MAHMUT TUNABOYLU DOĞUM GÜNÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 17:42:01
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 17:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?