8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Gazetecilerden fotoğraf kermesi

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Fotoğraf Kulübü (ÇFK), Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Fotoğraf Kermesi düzenledi. 

Kermesten elde edilecek gelirle ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yardım yapılacak. 

Çorum'da 2006 yılında fotoğraf severler ile bu alanda çalışan kişi ve kuruluşları, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle biraraya getirmek, fotoğrafı sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Çorum Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde kurulan Çorum Fotoğraf Kulübü, faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Çorum ve ilçelerinin tanıtımına katkı yapmak ve kent fotoğrafları arşivi oluşturmak için geçtiğimiz hafta sonu ilk gezisini Osmancık'a düzenleyen ÇFK, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Fotoğraf Kermesi düzenliyor. 

Fotoğraf Kulübü Başkanı Salih Karslıoğlu, kulüp yöneticileri Burçin Selçuk Dokgöz, Erol Süer ve Gazi Nogay ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının fotoğrafı sevdirmek ve yaygınlaştırmanın yanında sosyal ve kültürel etkinliklerle kentin adını ön plana çıkarmak olduğunu vurguladı.
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Fotoğraf Kermesi düzenlemek için hazırlık yaptıklarını belirten Karslıoğlu, 25 Nisan 2007 tarihinde Saat Kulesi civarında düzenlenecek kermesten elde edilecek gelirle, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yardım yapılacağını kaydetti.
Kermeste, ÇFK üyeleri tarafından Çorum'da çekilen kültür-sanat, doğa, tarihi ve ören yerler, manzara ve anı fotoğraflarının satılacağını dile getiren Salih Karslıoğlu, ''Çektiğimiz fotoğraflarla bu tür etkinlikler düzenleyerek hem fotoğraf sanatına katkıda bulunmak hem de ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindirmek istiyoruz. Tüm fotoğraf severler kermesimize fotoğraflarını göndererek katkıda bulunabilir'' diye konuştu. 

Kermese fotoğraf göndermek isteyenlerin Gazeteciler Cemiyeti'ne başvurabileceklerini ifade eden Karslıoğlu, ayrıca kermesin düzenlenmesi için destek veren Birlik Hazır Beton, Çorum Belediyesi ve Paşa Restaurant'a teşekkür etti.
Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, ÇFK tarafından düzenlenecek olan Fotoğraf Kermesi'ne herkesin destek olması gerektiğini söyledi. 

"Bu anlamlı etkinliğin başarılı olmasını diliyorum" diye konuşan Erzen, "Kermesten elde edilecek geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmesi, yapılan işi daha da anlamlı kılıyor. Tüm destek verenlere şimdiden teşekkür ediyorum. Ayrıca emeği geçenlere minnettarım. İnşallah bu tür olumlu çalışmalar ileride de devam eder" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 04:54:00
Güncelleme :18 Nisan 2007 Çarşamba 10:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?