5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Genç kız yeniden yurda teslim edildi

Çorum’da, anne ve babası tarafından erkeklere para karşılığı pazarlandığı iddiası ile Cumhuriyet Savcısı’na müracaat ederek şikayetçi olan ve daha sonra ortadan kaybolan Betül A. isimli genç kızın savcılıktaki ifadesi devam ediyor.

Çorum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen genel uygulama esnasında gözaltına alınan Betül A., daha sonra Çorum Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık muayenesinden geçirildi. Betül A., geceyi Çocuk Subesi’nde geçirirken, günboyu ilişkiye girdiğini iddia ettiği kişilerle yüzleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu tamamlanan Betül A., gece saat 11.30 sıralarında Cumhuriyet Savcılığı’na gelerek ifade verdi. Daha sonra polis nezaretinde tekrar Çocuk Şubesi’ne götürülen Betül A., öğleden sonra tekrar Adliye’ye getirilerek ifadesi yeniden alındı. Savcılık tarfından Betül A., yetiştirme yurda teslim edilirken, genç kızın yanında bir hafta polis refaket edeceği daha sonra ise İstanbul’da bir kız yurduna teslim edileceği öğrenildi.

Diğer taraftan, Çorum Valisi Hüseyin Poroy, olayın adli mercilere taşınmasının ardından Betül A. ile ilgili hiçbir şekilde bilgi verilmemesi talimatını verdi.

Olayın çok derin olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Poroy, eksik bilgilerle bir çok kişinin isminin haksız yere lekelendiğini, genç kızın ise isminin gündemde tutulmasının kendisi açısından iyi olmayacağı ve toplumda bu tür haberlerin infial uyandıracağını belirterek, bu tür konularda basına bilgi verilmemesi talimatını verdi.

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 10:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?