5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Genç öğretmenin hazin sonu

LÖSEMİ HASTASI ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ

Yozgat'ta bir okulda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan lösemi hastası Metin Kurtçu, hayatını kaybetti.

Yozgat'ın Çekerek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan lösemi hastası Metin Kurtçu (28), memleketi olan Çorum'un Oğuzlar ilçesinde toprağa verildi.

Kurtçu'nun vefatı, sözleşmeli öğretmenlerin bazı sorunlarını yeniden gündeme getirdi. Kendisi de sözleşmeli öğretmen olan Eğitim Söz Sen Genel Başkanı Nihat Aydın, Kurtçu'nun Oğuzlar'daki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Tedavisi süresince Kurtçu'nun sürekli yanında olduğunu belirten Aydın, Kurtçu'nun yaşadığı durumun sözleşmeli öğretmenlerin sıkıntılarını net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Aydın, tedavisinden dolayı yaklaşık 6 ay okulundan uzak kalan 4 yıllık sözleşmeli öğretmen Metin Kurtçu'nun, bir aydan daha fazla rapor almış olması nedeniyle sözleşmesinin fesh edildiğini, lösemi gibi ağır bir hastalıktan dolayı hayatını kaybeden meslektaşının yaklaşık 2 yıl önce evlendiği eşi ve 5 aylık çocukları Hüseyin

Kurtçu'nun her hangi bir sosyal güvencesinin olmadığını söyledi.

Sözleşmeli öğretmenlerin çok zor şartlar altında, birçok haktan yoksun bir şekilde eğitim hizmetlerini yürütmeye çalıştıklarını dile getiren Aydın, Metin Kurtçu'nun ailesine sosyal güvence sağlamak amacıyla yargıya başvurduklarını belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığımız, büyük sendikalar bu konuya yeterince eğilmediler. Bir eğitimciye sahip çıkmak bu kadar zor mu? Kendisi birçok dağ köyünce çalıştığını, yol olmayan, tuvaleti olmayan okullarda çalıştığını söylüyor. 'Ama benim değerim bu mu?' diyor.

Türkiye'de 70 bin sözleşmeli öğretmenin sessiz çığlığı var. Biz çığlıklarımızı nasıl duyurabileceğiz?" dedi.

Bundan sonra eşi ve 5 aylık bebeği için neler yapılması gerektiğini değerlendireceklerini dile getiren Aydın, "Kendisi de belki de en çok bu yüzden didindi. Kendisinden çok ailesini düşündü" şeklinde konuştu.

Sözleşmeli öğretmen Metin Kurtçu'nun babası Ali Kurtçu ise, "Ben oğlumu Milli Eğitim camiasına şehit verdim" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kurtçu'nun maaşından başka her hangi bir geliri olmayan ailesi, bundan sonra geçimini nasıl sağlayacağını düşünüyor.

LÖSEMİ HASTASI ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 18:06:56
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 18:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?