5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Gençlerden örnek davranış

KÖYLÜ GENÇLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Yeşilçat köyünde bir grup genç el ele vererek yaşadıkları köyün okulu ve lojmanını tamir ederek boyattırdı. Gençlerin 2 gün süren çalışmasının ardından köylü çocuklar yeni bir görünüme kavuşan okullarında ders başı yaptı.

Okullarının bakımsız olması ve bazı eksiklerinin bulunması nedeniyle böyle bir çalışma yaptıklarını belirten köylü gençler, köylü çocukların daha iyi bir ortamda eğitim görmeleri için çabaladıklarını ifade ettiler.

Birlik ve beraberliğin verdiği güçle memleketleri için faydalı işler yapmak istediklerini vurgulayan gençler, ayrıca onarım işlerinin ardından yine kendi çabalarıyla yaptırdıkları okul tabelası, Atatürk portresi, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okula hediye ettiler. Aşağı Yeşilçatlı gençler, çalışmalara köy halkının da destek verdiğini belirterek, eğitime yapılan katkının ülkenin geleceğine yapılan katkı olduğunun altını çizdiler.

"BİZ OKUYAMADIK ONLAR OKUSUN"

Çalışmaya katılan gençlerin çoğunun okuyamadığını açıklayan gençler, "Birçoğumuz okuyamadık ya da hayat şartları nedeniyle eğitimimizi yarıda kesmek zorunda kaldık. Köyümüzün çocuklarının bizim kaderimizi yaşamamasını, okumasını istiyoruz. Bunun için çaba gösteriyoruz. Bu çabamızı da çocukların eğitim gördüğü binaları onararak sürdürdük. Bütün bu çalışmaları yaparken masrafların hepsini kendi cebimizden karşıladık. Tek amacımız ülkenin geleceğinin yetiştiği eğitim yuvalarımızın nezih bir ortama kavuşması ve çocuklarımızın sağlıklı eğitim görmesi" diye konuştu.

Gençler, bu tür faaliyetlere devam edeceklerini sözlerine eklediler.

KÖYLÜ GENÇLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 13:42:03
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?