2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Gıda skandalı iddialarına cevap

Çorum Belediyesi tarafından dağıtılan gıda paketlerinde küflü ürün çıktığı yönünde çıkan haberlere tepki gösteren Belediye Başkanı Turan Atlamaz, küçük bir hata sonucu 5 kolinin zarar gördüğünü bunun da ailelerden özür dilenerek değiştirildiğini söyledi.


Çorum Belediyesi Ramazan yardımı çerçevesinde 3 bin aileye gıda yardımı yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "Gıda paketlerinin depolandığı yerde yağlardan biri delinmiş ve 5 kutu akan yağlardan etkilenmiştir.

Koliler içerisinde bulunan çaylar yağlardan etkilenerek nemlenmiştir. Görevlilerimiz farkında olmadan bu kutulardan 5 tanesini ailelere dağıtmış ve haber alınmasının hemen ardından 2'si Kale Mahallesi, 3 Buharaevler Mahallesi olmak üzere 5 aileden paketler alınarak değiştirilmiştir.

Bazı gazete ve internet sitelerinde çıkan yardım paketleri küflendi haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Küçük bir arıza meydana gelmiş ve bu arıza sonucunda sadece 5 pakette yaşanan sıkıntının adeta bir skandal gibi gösterilmesi yanlıştır. Belediye'ye haksızlık yapılmış olur" diye konuştu.


İzine ayrılan ve çıkan haberler üzerine iznini yarıda keserek makamında basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "Dağıtılan paketler içerisindeki ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçmesi ya da çürük mal verilmesi gibi bir konu olmamıştır. Herhangi bir olumsuzluk yok sadece küçük bir arızadan meydana gelen olay fazla abartıldı. Bizler 5 aileyi bizzat ziyaret ederek gönüllerini aldık ve koliler değiştirildi" şeklinde açıklamada bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?