5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Girişimciden ilginç buluş!

ÇORUMLU GİRİŞİMCİDEN İLGİNÇ BULUŞ

Çorum'da faaliyet gösteren bir firmanın yakıtsız elektrik üreten bir cihaz geliştirdiği belirtildi.

Benzin, motorin gibi hiçbir akaryakıt kullanılmadan çalışan cihazın tarım, otomotiv ve sanayi kuruluşlarında kullanabileceği bildirildi.

3 yıldır üzerinde çalışma yapılan cihaz için firma yetkilileri ''elektrik faturalarını ortadan kaldıracak'' iddiasına bulunurken akü yardımı ile çalışan cihaz buzdolabı, çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi elektrikli cihazları başka hiçbir güç kaynağına gerek duymadan çalıştırıyor.

Uğur Krom Çelik Isıtma ve Soğutma Sanayi sahibi Bayram Uğur, 2 yıl süren çalışmaların ardından benzin, motorin gibi herhangi besleyici bir ek enerji kullanmadan elektrik üreten bir cihaz geliştirdiğini söyledi.

Elektrik üretim yapan cihazın ilk hareketini üzerinde bulunan akülerden aldığını dile getiren Uğur, cihaz çalışmaya başladıktan sonra elektrik üretiminin başladığını belirtti.

Geliştirdiği cihazı "insan ölür ama bu ölmez" sözleriyle tanımlayan Uğur, "Yakıtsız elektrik üretim cihazımız tarımda, otomobil sektöründe ve sanayi kuruluşlarında kullanılabilir. Tarlasını sulamak isteyen üreticiler traktörüyle cihazı götürüp tarlasına yerleştirdikten sonra istediği gibi tarlasını sulayabilecek. Sanayiciler kendi elektriğini üretip kullanabilecek" dedi.

İcadının elektrik faturasını ortadan kaldıracağını dile getiren Uğur, maliyeti 15 bin ila 250 bin TL arasında değişen cihazın konutlar için ideal olmadığını belirtti.

Yakıtsız elektrik üretim cihazının 3 ay önce patentini aldığını açıklayan Uğur, "Cihaz 200 ila 350 Kilowatt elektrik üretme gücüne sahip. İsteyene istediği güçte cihaz yapabiliriz. Bu cihazı geliştirebilmek için 3 yıl üzerinde çalıştım. 3 aydır da AR-GE çalışmaları yapıp test ettim. İstediğimiz hedefe ulaştık" diye konuştu.

Firmaları hakkında da bilği veren Bayram Uğur, firma olarak endüstriyel mutfak, paslanmaz krom çelik üzerine imalat yaptıklarını sözlerine ekledi.

ÇORUMLU GİRİŞİMCİDEN İLGİNÇ BULUŞ
ÇORUMLU GİRİŞİMCİDEN İLGİNÇ BULUŞ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 17:37:02
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 17:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?