2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Gitarın patenti Hititler'de

Çorum Müzesi'nde düzenlenen 'Gitar Dinletisi' konsere gelenleri adeta büyüledi.

İlk defa, 3 bin 500 yıl önce yaşamış olan Hitit Uygarlığı tarafından kullanılan müzik enstrümanı gitar ile Hitit toprakları olan Çorum'da konser verildi.

Çorum Müzesi bahçesi'nde düzenlenen Gitar konserinde çalınan eserler ile farklı bir gün yaşayan Çorumlular, konser sonunda grubu ayakta alkışladı.
Osman Taşçı yönetimindeki 'Hipop Gitar Kulübü' tarafından gerçekleştirilen Gitar dinletisi, müzenin muhteşem binasının önünde güzel bir atmosferde düzenlendi. Konser sonunda gruba çeşitli hediyeler verildi.

Hititologlar, ilk gitarın Hititler döneminde Çorum'da imal edildiği belirtirken, Alacahöyük'teki sfenksli kapının sol kulesinin hatları üzerinde gitar ve tulum çalan 2 müzisyen figürü bulunuyor. Hititologlar, "Sfenksli kapının sol kulesinin hatları üzerinde baş tanrıçanın simgesi ile başlayan figürler; kraliçe ve törene katılanlar, kurbanlık hayvan getirenler, kılıç yutan cambazlar, açlıktan duran merdivene tırmanan kişi, gitarlı müzisyenler ve boğa figürü ile son buluyor" şeklinde konuştular.

..
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 10:04:39
Güncelleme :23 Mayıs 2008 Cuma 10:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?