3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Günay,Çorum Kalesi'ni gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Çorum Kalesi'nde incelemeler yaptı.


Bakan Ertuğrul Günay'ı, kaleye gelişinde Belediye Başkanı Turan Atlamaz ile bir grup vatandaş karşıladı. Vali Mustafa Toprak'ın makam aracından inen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çevredeki çocuklarla bir süre sohbet etti.
Önce restorasyon çalışmaları devam eden Kale Camii'ni inceleyen Bakan Günay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru'dan bilgi aldı.

Camideki incelemenin ardından kalenin iç kısımlarını gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, restorasyon çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı dinledi. Çorum Kalesi'nin mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden Bakan Günay, TOKİ ile yapılan anlaşma doğrultusunda kalenin içinin boşaltılması halinde burasının turizme kazandırılacağını söyledi. Kentlerde böylesi kalelerin turizme kazandırılmasının önemli olduğunun altını çizen Bakan Günay, "Tarihi mirasa sahip çıkalım ve elimizdeki değerleri iyi kullanalım" diye konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'un Çorum ziyaretinde Çorum Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, Ahmet Aydoğmuş, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Emniyet Müdürü İsmail Karaman, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ile bazı daire müdürleri ve partililer hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 03:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semanur şahin IP: 88.230.254.xxx Tarih : 24.03.2008 20:34:13

ohbe çok güzel olur kalenin içini boşaltırlırsa zaten çok çirkin duruyoooo