2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Günay müzeler haftasını başlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 27. Müzeler Haftası'nı Çorum'da başlattı.


Hattuşa Yazılıkaya kabartmalarına giden tarihi yolun açılışı ve Alacahöyük'te kral mezarlarının tadilatı nedeniyle düzenlenen törene katılan Bakan Günay, daha sonra Çorum'a geldi.

Çorum Müzesi'nde etnografya bölümünü hizmete açan ve 27. Müzeler Haftası'nı başlatan Bakan Günay, konuşmasında kapatma davasına değinerek, kimsenin milletin iradesinin önünü kesmemesi gerektiğini söyledi. Günay, "Milletin iradesinin önünü kesmeye kimse kalkmasın. Atatürk'ün dediği gibi yurtta sulh, cihanda sulh, barış olsun, insanlar barış içerisinde yaşasınlar. Türkiye'de demokrasi kesintiye uğramasın. Türkiye'nin geleceği parlak ve aydınlık. Bu aydınlık geleceği karanlık bir yola sürüklemesin. Ben inanıyorum ki, bizim çocuklarımız bizim yaşadığımız Türkiye'den daha aydınlık ve daha güzel bir Türkiye'de yaşayacaklar" dedi.


27 Müzeler Haftası'nı Çorum'da başlatmasının başlıca sebeplerinin kentin 3 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip olması, UNESCO'nun mirasları arasında yer alan 9 kent arasında olan Boğazkale Hattuşa'nın Çorum topraklarında olması ve burada insanlık tarihine ışık tutan kabartma ve rölyeflerin bulunması olduğunu dile getiren Bakan Günay, "Çorum, tarihi ve kültürel alanlarıyla dünyanın tüm insanlarının görmesi gereken bir il. Müzesi dünyanın büyük müzeleri arasında gösterilebilecek kalitede bir mekan ve içerisindeki eserleri ile de tarih yatan bir mekan. Bugün ayrıca müzenin etnografya bölümünü açtık. Gelen turistlere etnoğrafi eserleri de sergileme imkanı bulunacaktır" diye konuştu.


Bakan Günay, yapılan konuşmaların ardından müzedeki etnografya salonu ve bakır sanatçısı Hasan Tuluk'un "Bakır El Sanatları Sergisi" ile "Geçmişten Günümüze Çorum Müzesi" konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaptıktan sonra Çorum'dan ayrıldı.

...
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 04:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?