8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Hac kayıtları başlıyor

Çorum İl Müftüsü Dursun Kaplan, 2007 yılı hac ön kayıtlarının 12-30 Mart 2007 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerinde yapılacağını bildirdi. 

Yedek listede bekleyenlerin kayıt yenileme ve hacca gitmeyenlerin ön kayıtlarının alınacağını açıklayan İl Müftüsü Kaplan, kontenjan durumuna göre çekilecek kura sonucunda hacı adaylarının yüzde 60'ının diyanet, yüzde 40'ının ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gözetimindeki 'A Grubu' seyahat acentelerinin organizasyonuyla kutsal topraklara gideceğini bildirdi. 

Hacca gitmek isteyenlerin sayısında her yıl artış olduğunu belirten Kaplan, "Ülke nüfusuna göre uygulanan kota nedeniyle, 2005 yılında ön kayıt yaptırıp da hacca gidememiş insanlar bulunuyor. Kayıtlar, kayıt yeniletme ve ön kayıt olmak üzere 2 kategoride yapılacak. Kayıt yenileteceklerin ön kayıt ücreti ödemeden il ve ilçe müftülüklerine başvurması gerekiyor. Ön kayıt için ise Vakıflar Bankası'ndan alınacak dekont ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvuruda bulunulacak" dedi. 

Müftü Kaplan, umre kayıtlarının da 31 Ağustos 2007 tarihine kadar her ay devam ettiğini belirterek, hacca ve umreye gitmek isteyen vatandaşların İl Müftülüğü'nden doğru bilgileri alabileceklerini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 10:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?