5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Hacı adayları uğurlandı

ÇORUMLU HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

Çorumlu hacı adaylarının kutsal yolculukları başladı.

Çorum'dan bu yıl hacca giden 208 kişilik ilk hacı adayı kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Kerebigazi Otoparkı'nda düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı. Yakınlarıyla vedalaşan bazı hacı adayları gözyaşlarına engel olamadı.

Törende konuşan İl Müftü yardımcısı Harun Özkan, bu yıl Çorum'dan 874 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini açıkladı.

Hacı adaylarını simsarlara karşı uyaran Özkan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurasından çıkmayanların hac simsarlarına itibar etmemelerini isteyerek, aksi takdirde mağdur olacaklarının altını çizdi.

Hac yolculuğunun kutsal ve mübarek bir yolculuk olduğunu dile getiren Özkan, "Hacı adaylarımızdan Türk milletini temsil ettiklerini unutmamalarını, Türk milletinin ağır başlılığı içerisinde hareket etmelerini istiyoruz. Bu yolculuk zor yolculuk, bu yolculuk sonunda büyük bir ödülle mükafatlandırılacaksınız" dedi.

Özkan, kutsal topraklarda hacı adaylarından bol bol ibadet yapmalarını, ülke, devlet ve millet adına hayır dualarda bulunmalarını istedi.

Özkan'ın yaptığı duanın ardından hacı adayları kafileler başkanlığında otobüslere bindirilerek kutsal topraklara uğurlandı.

ÇORUMLU HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
ÇORUMLU HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 14:40:02
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?