2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Hacı Bektaş Veli heykeli için yer baktı

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nı ziyaret ederek Başkan Durmuş Aslan'la görüştü.


Heykeltraş Uğur Özşengül ve Başkan Yardımcısı Saim Balcı ile birlikte Hacı Bektaş Veli Vakfı'na giden Başkan Atlamaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın söz verdiği Hacı Bektaş Veli heykeli için yer baktı. Heykeltıraş Uğur Özşengül'ün düşüncelerini alan ve heykelin yeriyle ilgili çizimi elleriyle yapan Başkan Turan Atlamaz, "Sayın bakanımızın sözü üzerine hemen harekete geçtik. Hacı Bektaş Veli Vakfı'na yakışır bir heykel için kolları sıvadık. Heykeli değerli sanatçımız Uğur Özşengül Çorum'da
yapacak. Bahçe düzenlemesi ve yeni kapı girişini de üstleneceğiz" dedi.


Vakfa ait binada da düzenlemeler yapılacağını belirten Başkan Atlamaz, binanın duvarlarının boyanacağını, kaidesiyle birlikte yaklaşık 4.5 metreyi bulacak Hacı Bektaş Veli heykelinin binayla uyumlu olacağını söyledi.
Hacı Bektaş Veli heykelinin Ağustos ayındaki Hacı Bektaş Şenlikleri'ne yetiştirileceğini belirten Atlamaz, Bakan Günay'ın da şenliklere davet edileceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 00:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
irem özbay IP: 88.254.192.xxx Tarih : 13.06.2008 20:57:48

bence çok güzel bir etkinlik çorum 'da böyle ender insanların bulunması çok mutlu edici heykeltraş uğur özsengül'ü tebrik ediyorum belediye baskanımız turan atlamaz'ı da böyle çalışmalara destek olması sebebiyle takdir ediyorum