2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Hacıhamza'ya yeni gelir kapısı

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Hacıhamza beldesinde alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması için deneme amaçlı kültür mantarı ekildi.

Hacıhamzalı çiftçilere alternatif tarım ürünlerini tanıtmak için çalışmalar yürüten Ziraat Mühendisi Ali Kuyulu'nun önerisi ile çiftçi Sadık Atar, evinin bodrum katında kültür mantarı yetiştirmek için deneme çalışmalarına başladı.

Hacıhamza'ya yeni bir gelir kaynağı kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Ziraat Mühendisi Kuyulu, "İlk önce Çorum ili Ortaköy yolu üzerinde kompost üretimi ve kültür mantarı yetiştiriciliği yapan Duran Serttaş isimli çiftçimizin işletmesini gezerek bilgi aldık ve misel ekimi yapılmış hazır kompost temin ettik. Hacıhamza Beldesi'nde kültür mantarı yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amaçlı 16 metrekarelik bir alanda 3 katlı raf sistemi oluşturduk. Çiftçimizin bodrum katında yaptığımız ekimden yaklaşık 300 ile 400 kilogram arasında verim beklemekteyiz. İlk hasadı bu ayın sonunda alacağız" dedi.

Deneme amaçlı üretimden elde edilecek sonuçlar beldede kültür mantarı yetiştiriciliğinin denenmesi ve alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması amacıyla değerlendirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2011 Pazartesi 16:14:22
Güncelleme :12 Aralık 2011 Pazartesi 16:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?