8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Halı yıkayana ceza

Çorum Belediye Başkan Vekili Arif Erdal, yaz mevsimiyle birlikte su tüketiminin arttığını ifade ederek, vatandaşlardan içme suyuyla araç ve halı yıkamamalarını istedi. 

Erdal, yaptığı yazılı açıklamada, tüm uyarılara rağmen il genelinde bazı vatandaşların araçlarını ve halılarını şebeke suyuyla yıkadığını belirterek, şehir suyu ile bahçe sulayanların bile bulunduğunu ifade etti. Suyun bireylerin temel ihtiyacı olduğunu ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme özelliğiyle milletlerin devamlılığı için hayati bir kaynak oluşturduğunu kaydeden Erdal, boşa kullanılan her damla suyun susuzluğa davetiye çıkaracağını bildirdi. Dünyayı etkileyen küresel ısınmayla su kaynaklarında da bir azalma ve kirlenme gözlendiğini belirten Erdal, ''Dünyada günümüzde yaklaşık 1.1 milyar insan temiz içme veya kullanma suyundan yoksun yaşamaktadır. Temiz içme suyu bulamayan milyonlarca insan hayatını kaybetmektedir. Biz insanların ve diğer canlıların hayatlarını devam ettirebilmeleri için en temel ihtiyaçlarından birisi olan suyu, elimizden geldiğince israf etmemeliyiz'' dedi. 

Arif Erdal, su tüketirken herkesin dikkat etmesi gerektiğini belirterek, halı ve araç yıkamanın bir temizlik olduğunu ancak bunların içme suyuyla yapılmaması gerektiğini vurguladı. İnsanların, "Ben parasını ödüyorum suyu istediğim gibi kullanırım'' deme lüksüne sahip olmadığını belirten Erdal, içme suyunu araç, halı ve buna benzer hallerde kullanıp tüketen kişiler hakkında Çorum Belediyesi'nin cezai işlem uygulayacağını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 19:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?