3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'Halk günü' toplantısında dram

Çorum'da Valiliğin kendisini yurda almak istediğini duyan 9 yaşındaki Nejla ağlayarak, annesinden ayrılmak istemediğini söyledi.


Çorum Valiliği 'Halk Günü' toplantısına katılarak sorunlarını dile getiren Mercan Aydın'a çocuklarının yuvaya verilmesi gerektiği söylendi. Aydın'a kendisinin de kadın sığınma evine yerleştirilmesinin uygun olacağının söylenmesi üzerine annesi ile birlikte toplantıya katılan 9 yaşındaki minik Necla gözyaşlarını tutamadı. Hüngür hüngür ağlayarak annesine sarılan minik Necla, annesinin kendisini bırakmayacağını söylemesi üzerine sakinleşti.


Halk Günü'ne katılan Mercan Aydın, eşinin kendisi ile iki çocuğunu terk edip gittiğini belirterek, annesinin yanında kaldığını ve işkence gördüğünü iddia etti. Aydın, çocukları ile birlikte kalabileceği küçük bir ev istediğini vurgulayarak, çocuklarını kesinlikle yuvaya veya yurda vermek istemediğini bildirdi.
Mercan Aydın, 9 yaşındaki Necla ve 10 yaşındaki diğer çocuğu ile kalabilecekleri bir yer talep ettiğini çalışıp çocuklarına bakabileceğini ifade ederek, kendisine yardımcı olunmasını istedi. Mercan Aydın, bir işe girdiğini ancak parasını alamadığı için bu işten ayrıldığını ifade ederek yardım istedi.

Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Oruç, anneyi kadın sığınma evine yerleştirebileceklerini, küçük çocukları ise yurda alabileceklerini söyledi. Toplantıya katılan minik Nejla, annesinden ayrılmak istemediğini belirterek ve annesine sarılarak ağladı.

Salondakileri gözyaşlarına bağan manzara karşısında Çorum Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, anneye gerekli yardımın yapılacağını ve minik çocukların annesinden ayrılmayacağını belirtmesi üzerine minik Nejla sakinleştirebildi

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 19:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?