7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Halk otobüsçüleri kaybetti

Çorum'da, bir grup özel halk otobüsü işletmecisinin 'Çorum Belediyesi Özel Toplu Taşıma Araçları Çalışma Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin iptali istemiyle Çorum İdare Mahkemesi'nde açtığı dava, belediye lehine sonuçlandı. 

Özel Halk Otobüs işletmecileri, 10 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren Çorum Belediyesi Özel Toplu Taşıma Araçları Çalışma Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin iptali istemiyle 2005 yılı Ekim ayında Çorum İdare Mahkemesine dava açmıştı. Edinilen bilgiye göre, Çorum İdare Mahkemesi, yaptığı inceleme sonucu verdiği kararla, özel halk otobüsü işletmecilerini haksız bularak, dava konusu maddelerin aynen uygulanmasına, 16 Mart 2006 tarihinde Danıştay nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere oyçokluğu ile karar verdi. Çorum Belediyesi Özel Toplu Taşıma Araçları Çalışma Yönetmeliği'nin dava konusu maddeleri şöyle: 

''Yönetmeliğin 13, 14 ve 21. maddelerinde yer alan özel toplu taşıma işleticisi, aracını yenilemek istediğinde işleticiye mevcut aracından en az beş yaş küçüğünü almak zorunluluğu; Çorum Belediyesi ve bağlı kuruluşları ile resmi kurumlarla ilgili her türlü ilan ve reklamın hiçbir ücret talep edilmeden özel toplu taşıma aracına asılacağı ve işletmecinin bu ilan ve reklamları muhafaza etmek zorunda olduğu; Çorum Belediyesi Meclisi Kararı ile belirlenen serbest pasoların özel toplu taşıma araçlarında geçerli olacağı, ayrıca karşılıklı sözleşme yapılarak diğer pasolarda da bu uygulamaya gidilebileceği, belediye personelinin ise ücretsiz taşınacağı." 

Diğer taraftan, otobüs işletmecilerinin çıkan kararı temyiz ettikleri öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 22:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?