3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Haşere ile mücadele başladı

Çorum Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte yaz aylarında herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için haşeratla mücadeleye şimdiden başlattı.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Sinekle etkin mücadelenin henüz larva iken başlatılmasının önemine ve etkin mücadelenin yaz ayı sonuna kadar devam edeceğine değinerek Larva, sinek ve diğer haşaratlara karşı şehir merkezinde hayvan yetiştirenlerin şehir dışına çıkarılması ile haşaratla mücadelede daha da iyi başarılar elde ettiklerini dile getirdi. Belediyenin aldığı önlemler sayesinde Belediye mücavir alanı içerisinde bugüne kadar kene vakası görülmediğini vurgulayan Turan Atlamaz “Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Kesinlikle tedbiri elden bırakmıyoruz.” dedi.

Atlamaz, şehir içinde bulunan çöp tanklarının Temizlik Ekiplerince aralıksız ilaçlandığını kaydederek bölgesinin yıldızı olan Çorum’un her alanda olduğu gibi bu alanda da başarılı çalışmalarıyla diğer illere örnek olduğunu belirtti. 

Ağzı bağlanmamış poşetlerle çöplerin dışarı atılmasının sinek üremesine neden olacağını değinen Turan Atlamaz, “Çorumlu hemşerilerimizden özellikle çöplerini ağzı bağlanmış poşetlerle çöp kutularına atmalarını bekliyoruz.” dedi.

Atlamaz, haşere ile mücadelenin belediyeye yüklüce bir maliyet getirdiğinin unutulmaması gerektiğini de vurgulayarak

“ Sinek üremesine neden olan ortamların en aza indirilmesi halkımızın elindedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda halkımızın problemsiz bir yaz geçirmesi için çalışmalarımız devam etmekte olup bu konuda duyarlı halkımızın belediyemize yardımcı olacağından kuşkumuz yoktur. Vatandaşlarımız haşaratla ilgili şikayetlerini günün her saatinde 212 19 46 nolu telefona iletebilirler ” diye konuştu.

www.corum.bel.tr
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 16:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?