2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Haşereyle mücadeleye devam

ÇORUM'DA HAŞEREYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Çorum Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte başlattığı haşereyle mücadeleye ara vermeden devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin haşereyle mücadele çalışmalarına Mart ayının hemen başında başladığını kaydederek, genellikle larva dönemindeki üreme alanlarında ilaçlama yaptıklarını söyledi. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün ilaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Candan, "Amacımız haşereleri yumurta döneminde üreme merkezlerinde yok etmektir. Bu çalışma ileriki aylarda işimizi daha da kolaylaştıracaktır" dedi.

Candan, haşereyle mücadele çalışmasını üzerinde ULV makinesi bulunan 2 adet pikap, Holder ilaçlama makinesi bulunan 1 adet traktör, 6 adet sırt atomizeri ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Çorum belediyesinin bu konuda her türlü makine donanımına sahip olduğunu dile getirdi.

Haşere konusunda Çorum halkına yaz sezonunda şikayetsiz bir yıl geçirmeyi hedeflediklerini anlatan Candan, "İlaçlama çalışmasını haftada 6 gün yapmaktayız. Özellikle çöp konteynırları, dere yatakları, boş araziler ve metruk alanları gibi larvalarının üreyebileceği bölgelerde ilaçlama yapmaktayız" diye konuştu.

ÇORUM'DA HAŞEREYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 17:54:03
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 19:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatandaş58 IP: 88.252.11.xxx Tarih : 31.03.2011 20:19:56

çorum belediyesi birazda sokak köpekleri ile mücadele etse çok hayırlı bir iş yapmış olacak.