2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Hastanenin taşınması tepki çekti

Çorum'da Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin kapatılmasına karşı çıkan semt sakinleri eylem yaptı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Devlet Hastanesi ile birleştirileceği açıklanan Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin kapatılması semt sakinlerini ayaklandırdı. 

Gülabibey, Mimar Sinan ve Kale Mahallesi'nden toplanan semt sakinleri Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaparak Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin kapanmasına karşı çıktılar. Hastanenin kapatılma sebebini anlayamadıklarını belirten semt sakinleri, siyasilerin niyetlerini açıklamalarını istedi. 

Semt sakinleri adına bir açıklama yapan Gülebibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, tasfiyesi gündeme gelen Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin son iki yıllık poliklinik sayısının 768 bin 789 hasta olduğu belirterek, buranın kapatılma sebebini anlayamadıklarını söyledi. 

Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin ilk olarak, Doğum Hastanesi ile değiştirilmek istendiğini belirten Hikmet Durgun, "Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin durumunu neden net olarak açıklanmıyor. Hastanenin Devlet Hastanesi'ne taşınacağı, yerine Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin geleceği açıklandı. Daha sonra Hastanenin yerinde kalacağı bildirildi. Şimdi ise Göğüs Hastanesi'nin geleceği söyleniyor. Bu tamamen semt halkını sakinleştirmek amacıyla yapılan bir ayak oyunudur. Hastanenin ne yapılacağını siyasilerimiz çıkıp açıklamaları gerekiyor. Çünkü Göğüs Hastanesi Ahmet Hamağlu tarafından yapılıyor ve birkaç yıl sonra hastane bittiğinde Hasanpaşa Devlet Hastanesi'ne taşınan Göğüs hastanesi yeni yerine taşınmayacak mı? Hastanenin durumu ne olacak bize çıkıp açıklamaları gerekiyor" diye konuştu. 

Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin 110 bin kişiye hizmet verdiğini belirten Muhtar Hikmet durgun, iki yıl içerisinde 768 bin kişinin poliklinik hizmeti aldığını kaydetti.
Ellerinde, "Emanetlerimiz şimdimi kıymetlendi, Rant değil ekmek kavgası, Oyumuzun karşılığı Hastanemizi kapatmak mı, Hastanemiz bizim, bizim kalacak, Sesimizi duyun seçim geliyor, biz sesimizi duyururuz" gibi pankartlar taşıyan vatandaşlar, Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin taşınmasından vazgeçilmesini istediler. Basın açıklaması yapan semt sakinleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar. 

Hastanenin kapatılmasına tepki gösteren Yusuf Ayvazoğlu isim vatandaş, "Bizim çocuklarımız hastalandığında Hasanpaşa Devlet Hastanesi'ne getirebiliyoruz, oysa Devlet Hastanesi'nde hemen müdahaleyi bırak üç günde muayene bile olamıyoruz. Biz hastanemize dokunulmadan yerinde kalmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Hastanenin özel sektöre satılacağını iddia eden Fuat Coşar ise "Bölgenin hastane ihtiyacını karşılayan ve adeta can simidi olan Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin taşınması ile Devlet Hastanesi'nin yükü artacak ve insanlar yeteri kadar sağlık hizmeti alamayacaklar. Bence bu hastane özel sektöre satılacak, şimdi vatandaşların tepkilerini çekmemek için açıklamıyorlar" şeklinde konuştu. 

Fırat Küçük ise "Biz hastanemizi geri istiyoruz. Gerekirse Ankara'ya kadar yürüyeceğiz, böylesi saçma bir karara sessiz kalmamızı kimse bizden beklemesin. Binlerce insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 17:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?