2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Hastanenin yeri için tartıştılar

Sağlık Bakanlığı'nın Çorum'a yapmayı planladığı 400 yataklı araştırma hastanesinin yeri, Belediye Meclisi'nde tartışmalara neden oldu. 

Tarım İl Müdürlüğü'ne ait 150 dönümlük arazinin protokol ile Sağlık İl Müdürlüğü'ne devredilmesi ve Belediye Meclisi'nde imar değişikliği yapılmasına ilişkin maddeler görüşülürken; İmar Komisyon Başkanı Nurullah Sağlamkaya, zemin etüdünde zayıf ve yumuşak katman bulunduğunu belirterek, hastanenin yapılırken çok sağlam yapılması ve Çorum'da meydana gelen depremlere dayanıklı hale getirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti. 

Belediye Meclisi'ne bilirkişi olarak davet edilen Bayındırlık İl Müdürlüğü uzmanı ise, bölgenin zeminin yumuşak olduğunu ancak teknolojik gelişmeler ile hastanenin projesinin sağlamlaştırılması halinde sıkıntı çıkmayacağını ifade etti. Günümüzde zeminlerin depreme dayanıklı hale getirildiğini belirten uzman, yapılacak hastanenin mutlaka zeminin iyi yapılması gerektiğini kaydetti. 

Zemin üzerine yapılan tartışmaların ardından Tarım İl Müdürlüğü'nün yanına Sağlık Bakanlığı'nın 400 yataklı araştırma hastanesinin yapılması için Belediye Meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile imar değişikliği kabul edilerek, bölgenin hastane yapılması için izin verildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 11:23:42
Güncelleme :4 Nisan 2008 Cuma 11:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?