3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Hattuşaş'a gezi yolu

İl Genel Meclisi’nde konuşan Kültür ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Fahri Arslan, sur içi gezinti yolu ile ilgili komisyonun hazırladığı rapora değindi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na göre, yabancı kazılarda, kazı ile ören yerinin düzenlenmesi giderlerinin kazı başkanı ya da mensup olduğu ülke tarafından karşılanması gerektiğinin belirtildiğini vurgulayan Fahri Arslan, İl Özel İdare Yasası’nın 6. maddesinin 2. fıkrasına göre belediye hudutları içinde yer alan Hattuşaş’a Özel İdare bütçesinden destek verme imkanı bulunmadığını ifade etti.

Yer yer bozulmuş asfalt kaplama yolun, yaklaşık 4 bin yıllık geçmişi olan Hititler’le yakışmadığını söyleyen Arslan, "Yeniden yapılandırmada yolların, taş kaplama yapılmasının aslına uygun olacağı, bu yüksek maliyetli yapım için Avrupa Birliği küçük ölçekli altyapı hibe programına başvurulması gerektiğinin Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Boğazkale Belediyesi’ne duyurulması, yolun yanı sıra Hitit surlarının restorasyonunun da bu program çerçevesinde çözümlenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

BÜLENT ÖZKALELİ-ÇORUM (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 00:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?