5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Hava ambulansı çaylan için uçtu

HAVA AMBULANSI ÇAYLAN BEBEK İÇİN UÇTU

Çorum'da prematüre olarak dünyaya gelen solunum yetmezliği çeken Çaylan bebek hava ambulansı ile Ankara'ya sevk edildi. Çaylan bebeğin yaşama tutunması için herkesin seferber olduğu sevk sırasında aksilikler peşini bırakmadı.

Çaylan bebek için Ankara'dan gelen helikopter hava muhalefetine takılınca fuar alanında kalkış yapamayarak 30 dakika bekledi.

Çorum'da doğum sancıları başlayan Fatma Çağlayan, önceki gün Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Prematüre doğum gerçekleştiren anne Fatma Çağlayan, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doğum sonrası yapılan kontrollerde bebekte solunum yetmezliği belirlendi. Kuvözde tedavi altına alınan Çaylan bebeğe durumunun ağırlaşması üzerine doktorlar daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesinin uygun olduğunu belirttiler.

Bunun üzerine hastane yetkilileri İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçerek Ankara'dan hava ambulansı talep ettiler. Ankara'dan hareket eden ambulans helikopter, bir doktor ve iki sağlık personeli eşliğinde fuar alanına indi. Sağlık ekibi, minik bebeği dikkatli bir şekilde kuvözünden çıkarak hava ambulansında bulunan kuvöze taşıdı. Çaylan bebeğin kuvöze yerleşmesinin ardından ambulans helikopter kalkış için hazırlıklara başladı. Ancak, nefes darlığı çeken Çaylan bebek için Ankara'dan gelen ambulans

helikopter hava muhalefeti nedeniyle bir türlü kalkış yapamadı. Yaklaşık 30 dakika alanda bekleyen helikopter, pilotun kalkış izni almasıyla birlikte havalandı ve Çaylan bebeğin Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki gerçekleşti.

HAVA AMBULANSI ÇAYLAN BEBEK İÇİN UÇTU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 18:05:01
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 18:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?