7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Haydar Baş şans istedi

Milli Ekonomi Modeli tezi hakkındaki fikirlerini Çorumlular'la paylaşmak üzere bir konferans düzenleyen Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bu model ile Türkiye'nin borç batağından çıkıp, kazanç elde eden bir devlet olacağını söyledi. 

Saray Düğün Salonu'nda yapılan toplantıda, Çorumlular'dan bir dönem vekaletlerini isteyen Haydar Baş, seçimlerde iktidara geldiği anda ilk çıkaracağı maddenin ev hanımlarına maaş bağlamak olacağını kaydetti. Aynı zamanda tüm Türk vatandaşlarına vatandaşlık maaşı da bağlanacağını belirten Baş, İsrail-Filistin savaşından eğitim konusuna kadar birçok konuyu değerlendirdi. Saadet Partisi (SP) hükümeti zamanında İsrail'in Türk komutanlarından askeri eğitim aldığını ifade eden Baş, Lübnan, Gazze ve Filistin'in İsrail'in vurmasında Türk komutanlarının öğrettiği nokta atışların kullanıldığını kaydetti. Baş, SP zamanında yapılan bu anlaşmaların yersiz oluğunu kaydetti. SP'nin savaş çıktığı zaman İsrail'i protesto etmesinin de anlamsız olduğunu ifade eden Baş, SP'yi İsrail'i azdıran parti olarak nitelendirdi. BTP lideri konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Türkiye'de bir ilktir, bir Türk tarafından yapılan bir teze komisyon kurulması. Bu ülkemiz açısından da büyük iş demektir. Bizler ülkemiz için çalışan ve ülkemizin kalkınması için gereken her özelliği düşünen kişileriz. Milli Ekonomi Modeli ile Nobel'e aday gösteriliyoruz ancak ulusal basında hiçbir zaman tek bir kare yer almıyor. Oysaki yalan yanlış haberlerle beni gündemde tutmayı planlayan basın organları, benim Nobel'e aday olduğumu çok iyi bilmekte. Yıllarca medyanın bizlere tanıttığı insanları, siyasetçileri bizler iktidar yaptık ve iktidar yaptığımız siyasetçiler bizi her geçen yıl daha da çıkmaza soktular, borca soktular. Çok değil ben sizlerden bir dönem vekalet istiyorum, sizleri bu bataktan, bu borç çıkmazından, açlıktan, kıtlıktan ve sefaletten kurtaracağım. Bizim basın kuruluşları, Haydar Hoca'yı ne kadar gizlerse gizlesin bir yere varamaz çünkü beni gözleyemezler. Benim milletim beni bir kez gördüğü zaman bir daha unutmaz. Çorum halkı da dirayetli ve istikrarlı bir yapıdadır, örfünü adetini, geleneğini ve göreneğini çok iyi bilen bir millettir, onun için kimse beni saklamasın Çorum halkı beni zaten biliyor."

"GÜNEY LÜBNAN'DA İSRAİL ORDUSU YERLE BİR OLDU"
Haydar Baş, konuşmasına, "Benim tezimin içerisinde var ve şuan Rusya bunu kullanıyor ve ev hanımlarına maaş bağlamış durumdalar. Ülke daha kalkınabilir hale getiriliyor. Bu tez içerisinde Türkiye'nin borç batağından kurtulması yazıyor. Bu tezi inceleyen devletler hemen benim peşime düştüler ama ben Türk milleti sevdalısı, bu vatanın evladı olarak onları elimin tersi ile ittim" diye devam etti.
1996 yılında Erbakan hükümeti döneminde İsrail ile 20 adet anlaşma yapıldığını ve bunların en büyüğünün asker eğitimi anlaşması olduğunu kaydeden Baş, "İsrail'in özellikle pilotları geldi, Konya'da askeri eğitim alarak nokta atışı yapmayı öğrendi. Filistin, Lübnan ve Gazze'yi nasıl bombalayacaklarını, İran, Irak ve Suriye'yi nasıl vurabileceklerini öğrendiler. Sonra SP çıkıyor meydanlara, alanlara İsrail'i protesto ediyor. Neden protesto ediyorsun? Milli savunma sanayi anlaşmaları yapıldı, bizim uçaklarımız, tanklarımız İsrail'e giderek mekanik bölümlerle donatıldı ve trilyonlarca paramız harcandı" ifadelerini kullandı. 

İsrail ve Filistin arasında başlayan savaşta Büyük Orta Doğu Projesi işleme konulmuş ve bölgeyi tamamen değiştirmek istenmektedir.
"Sonra bir haber çıkıyor, İsrail ateşkes ilan etti. Yahu İsrail'in isteği üzerine mi oldu bu ateşkes? İsrail sivilleri bilinçli öldürdüğünü anladı, sonra hemen 'ateşkes yapıyorum' dedi öyle mi? diye devam eden Baş, "Dünya toplandı, Güney Lübnan'a barış gücü adı altında asker konuşlandırma yapacağını bildirdi. Bizler de gönüllü olarak atladık ortaya. Neden Güney Lübnan? Çünkü orada Hizbullah denen mücahitler var, onlar Güney Lübnan'da İsrail ordusunu yerle bir etti. Bire on aldılar orada, sonra İsrail baktı yenilecek hemen ateşkes isteğini koydu işleme. Gönderilecek barış gücü askerleri ile de oradaki Müslümanlar korunmayacak, oradaki Müslümanlar'ın elleri ayakları bağlanacak, daha sonra İsrail aradan zaman geçip sular durulunca tekrar bombalamaya başlayacak ve bu kez kazanacak. Oynanan oyun budur. Bu karar yine ABD tarafından verilmiştir, Amerika tarafından düğmeye basılmış sinsi bir oyundur. Bu oyun ile Müslümanlar daha kötü muamele ile karşılaşacaktır" dedi. 

Bir milletin kalkınabilmesi için öncelikli olarak her bireyin eğitim düzeyinin daha geniş yelpazede olması gerektiğini söyleyen Haydar Baş, "AK Parti hükümeti hemen eğitime en yüksek milli geliri verdiğini açıklıyor ancak ortada böyle bir durum yok. AK Parti halkın eğitim düzeyini daha da aşağılara çekiyor. Bu şekilde olunca bazı fitne ve fesatçılar ortaya çıkıyor, devlet ve millet arasını, halk ve asker arasını açmaya çalışıyor. Bizim milletimizden bazıları da bunu pekala kabul ediyor. Asker ve sivillerin arası açılırsa, devlet ve milletin arası açılırsa o zaman kalkınma olmaz, eğitim düzeyi sıfırın altına iner" ifadelerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 23:42:41
Güncelleme :17 Eylül 2006 Pazar 10:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?