5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Hayvan pazarı modernleşti

ÇORUM HAYVAN PAZARI MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTURULDU

Türkiye'nin en büyük canlı hayvan alım-satım pazarları arasında yer alan Çorum Hayvan Pazarı modern hale getirildi.

Çorum Ticaret Borsası tarafından yapılan tadilat çalışmaları kapsamında pazardaki altyapı eksiklikleri giderilerek yaşanan sorunlar da çözüme kavuşturuldu.

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney, uzun yıllar boyunca Çorum Belediyesi tarafından işletilen hayvan pazarının yaklaşık 3 yıldır Ticaret Borsası tarafından işletildiğini söyledi.

Türkiye'nin ilk 5 büyük hayvan pazarı arasında yer alan Çorum Hayvan Pazarı'nın bölgesinin de en hareketli pazarlardan birisi olduğunu dile getiren Güney, pazarın borsaya devredilmesinin ardından ilk olarak altyapı eksikliklerinin giderilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Pazarda yapılan tadilat çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Güney, "Tadilat çalışmaları kapsamında Pazar içerisinde bulunan atıl ve harabe durumdaki iki binayı bakıma alarak tüccarlarımız ve vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri modern mekanlara dönüştürdük. Küçükbaş hayvanlar için 40 padok yapılırken, büyükbaş hayvanlar için de yeni padokların yanı sıra kırılan padoklar da değiştirildi. Ayrıca kapalı mekanlarda bulunan istinat duvarları tamir edildi. Ayrıca pazar içerisine yerleştirilen kamera

sistemi ile hayvan hırsızlığı, yankesicilik gibi olayların da önüne geçildi. Aydınlatma sistemi ve lavabolar tamir edilirken hayvan indirme ve bindirme rampaları yenilendi. Ayrıca pazar içerisine 2 yeni çeşme yapıldı. Pazarda drenaj olmadığı için pazarda oluşan çamurun önüne geçmek için pazar içerisine 4 bin metrekare beton dökülürken, ayrıca belirli bölgelere de mıcır serildi" dedi.

Pazara gelen hayvanların veteriner kontrolünde girişinin pazara girişlerinin sağlandığının altını çizen Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney, bu sayede şap ve diğer hastalıkların önüne geçildiğini belirtti.

Çorum'a modern bir hayvan pazarı kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Güney, pazarda yapılan çalışmalarda kendilerine destek olan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti.

Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Cavit Demir ise, Çorum hayvan pazarında yapılan yeni düzenlemeden mutlu olduklarını belirtti. Hayvan pazarının önceki haliyle şimdiki halinin kıyaslanamayacağını dile getiren Demir, "Çorum Hayvan Pazarı Türkiye'nin en büyük pazarları arasında yer alıyor. Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerinden buraya hayvanlar geliyor. Çorum'a daha büyük bir Pazar kazandırılması için çalışmalara hız verilmeli. Ayrıca pazarda hayvan çıkış menşeisi verilmeli" diye konuştu.

ÇORUM HAYVAN PAZARI MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTURULDU
ÇORUM HAYVAN PAZARI MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTURULDU
ÇORUM HAYVAN PAZARI MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 15:36:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 21:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?