2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Hayvan pazarına ruhsat

OSMANCIK BELEDİYESİ HAYVAN PAZARINA RUHSAT ALDI

Çorum'un Osmancık ilçesinde ulusal standartlara göre yeniden tasarlanan hayvan pazarı Tarım Bakanlığı'nın ruhsatı ile yeniden hizmete açıldı.

Bölgenin en büyük hayvan pazarlarından birisi olan Osmancık Hayvan Pazarı, Tarım Bakanlığı'nın standartlarına uygun hale getirilerek ruhsatlandırıldı. Zemini tamamen beton kaplama haline getirilen ve büyükbaş hayvanlar ile küçükbaş hayvanlara özel bölümler oluşturularak standartları yükseltilen hayvan pazarının çevresi korkuluk demirleri çevrildi. Pazarın ruhsatlandırılması ile İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de pazar alanında görev yapmaya başladı.

Çarşamba günleri açık olan pazarı ziyaret eden Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, açılış kurdelesini keserek pazarı tekrar hizmete açtı. Başkan Yazıcı, "İlçemizin hayvan pazarının standartlarının yükseltilmesi yönünde hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin talepleri vardı. Biz de ilçemize ve bölgemize yakışır nitelikte bir pazar haline getirmeyi arzu ediyorduk. Çalışmalara başladığımızda her şeyi Tarım Bakanlığı'nın standartlarına uygun hale getirdik ve pazarımızı ruhsatlandırdık. İlçemizin hayvan pazarı bölgenin nadir ruhsatlı pazarlarından birisi oldu" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Bilgener ise Osmancık hayvan pazarına ruhsat verilmesinin öncelikle standartların en iyi düzeyde olduğu manasına geldiğini söyledi. Ruhsatlı pazarlarda belediye yetkililerinin yanı sıra İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin de bulunduğunu belirten Bilgener, pazara giren her hayvanın kayıt altına alındığını ve bir hayvanın satışı sırasında hemen yeni sahibine devrinin yapılabildiğini kaydetti.

OSMANCIK BELEDİYESİ HAYVAN PAZARINA RUHSAT ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 17:25:03
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 18:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?