20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Hazine arazisi gaspına suç duyurusu

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Eskialibey beldesi belediye başkanı Ertürk Daşdemir, hazine arazisini gasp ettikleri iddiasıyla aralarında babası ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 148 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.


Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertürk Daşdemir, yasa dışı yollardan devletin 5 bin dönümlük arazisini eken kişilerin tespit edildiğini belirterek, arabalarında babasının da bulunduğu 148 kişi hakkında Bayat Cumhuriyet Savlığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Üreticilerin kendi toprağını işleyerek devlete vergi öderken meraları yasa dışı yollardan kullananların vergi ödemeden kazanç sağladığını dile getiren Daşdemir, herkesin yasalara uyması gerektiğini belirtti.


Belediye başkanı olarak böyle bir olaya müsaade edemeyeceğini vurgulayan Daşdemir, hayvancılıkla geçimini sağlayan belde sakinlerinin beldedeki tüm arazilerin tarlaya dönüştürülmesi nedeniyle hayvanlarını otlatmakta zorlandığını ifade etti.


Bayat Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda Başkan Daşdemir'in babası Ali Daşdemir ile belediye meclisi üyeleri Kadir Ç., Hüsamettin Ç., Veli H., Halil B., Ahmet Ş. ve Menduh T. bulunuyor. Öte yandan 1999-2004 yılları arasında da yine hazine arazilerinin izinsiz işgali nedeniyle 236 kişi hakkında dava açıldığı öğrenildi.


Baba Ali Daşdemir ise belediye başkanı oğlu Ertürk Daşdemir'in kendisi hakkında açtığı davadan haberinin olmadığını belirterek, söz konusu arazilerin babasından kaldığını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?