5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Hedef; Avrupa'nın en iyisi olmak

ÇORUM ŞEKER FABRİKASI'NDA HEDEF AVRUPA'NIN EN İYİSİ OLMAK

Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş, Avrupa'nın en iyi şeker fabrikası olmayı hedeflediklerini söyledi.

Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş, birim müdürleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında kampanya dönemini değerlendirdi.

2010 yılı kampanya döneminde üretim yapılan 14 gün içerisinde 132 bin ton pancar alımı yapıldığını, 93 bin ton pancar işlenerek 11 bin ton ihraç kalitesinde şeker üretimi gerçekleştirildiğini açıklayan Demirtaş, geçen yıla oranla 6 bin ton daha fazla pancar alımı yaparak 7 bin ton daha fazla şeker ürettiklerini açıkladı. Demirtaş, üretilen şekerin tamamının Avrupa Birliği standartlarının üzerinde olduğunun altını çizdi.

Şeker üretimindeki kapasite artışı nedeniyle çiftçiden alınan pancar miktarında da artış yaşandığını belirten Demirtaş, Çorum Şeker Fabrikasında bu yıl 20'incisi yapılan pancar sezonunda en yüksek pancar alma rekorunu da günde 9 bin tondan günde 12 bin tona çıkararak kırdıklarını açıkladı.

Çorumluları fabrikasına sahip çıkmaya davet eden Demirtaş, bu yıl beklenen üzerinde bir performans göstererek rekor düzeyde üretim yaptıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 21:21:03
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 09:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?