2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

HEM kızları meslek sahibi yapıyor

Çorum Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi'nin bu yıl 19 köyde açtığı dikiş nakış ve biçki kurslarında 220 köylü genç kız eğitim gördü.

'Hayat boyu eğitim' sloganı ile yola çıkan Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, okula gönderilmeyen ya da eğitimini yarıda bırakan kızları eğitmek amacıyla bu yıl 19 köyde 19 ayrı kurs açtı.

Amaçlarının tüm köylerde genç kızları eğitmek olduğunu açıklayan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, okuyamayan genç kızları kurslarda eğiterek meslek sahibi yapmayı hedefliyor.

Köylerde verilen kursları tamamlayan genç kızların ürünlerinin görücüye çıktığı sergilerin sonuncusu Çeşmeören ve Kireçocağı köylerinde açıldı. Çeşmeören köyü dikiş nakış sergisinin açılışında konuşan Çorum Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Bekdemir, ülke genelinde seferberlik başlatılarak, okutulmayan veya okuyamayan kızların eğitimden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kızları okutmamanın cahillik olduğunu ifade eden Hasan Bekdemir, "Evlatlarımızın geleceklerini karartmaya kimsenin hakkı yoktur. Kız çocuklarımız okutulmalı ve eğitilmelidir. Biz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 'Hayat boyu eğitim' sloganı ile eğitim almak ve öğrenmek istenen her konuda kurslar açıyoruz. Köylerimizdeki kızlarımızın cahil kalmamaları ve evlerinde boş yere oturmak yerine kendisine ve çevresine yararlı bireyler haline getirmek amacıyla açmış olduğumuz kurslarla genç kızlarımızı eğitmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz tüm köylerde kurslar açarak genç kızlarımızı eğitmek ve onları meslek sahibi yapmaktır" şeklinde konuştu. 

GENÇ KIZLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER KÖYÜMÜZÜN GURURU OLDU
Çeşmeören köyü Muhtarı Mahmut Yıldırım, köylerde genç kızların açılan kurslara katılarak kursu başarıyla tamamlamalarından köy halkı adına mutluluk duyduklarını belirterek, "Genç kızlarımızın el emeği göz nuru ile yaptıkları eserler bugün köyümüzün gururu olmuştur. Anne ve babalar çocuklarınızı eğitin, sizlerin geleceği evlatlarınızın bilgili olmasından geçer" diye konuştu.

Muhtar Mahmut Yıldırım, köy halkı olarak Halk Eğitim Merkezi'nin köylerde açacağı her kursa katılacaklarını belirterek, "Alamadığımız eğitimin eksikliğini kurslarla tamamlamak ve köy halkımızı bilgili ve eğitimli vatandaşlar haline getirmek hedefimizdir. Genç kızlarımıza teşekkür ediyorum bizi gururlandırdılar ve cesaretlendirdiler" dedi.

GENÇ KIZLARIN EL MEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ BÜYÜLEDİ
Çeşmeören ve Kireçocağı köylerindeki sergiler düzenlenen coşkulu törenlerle açıldı. Sergilerin açılışına Çorum Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Bekdemir, Müdür Yardımcıları Selma Yalçın, Şakir Karaboğa, Çeşmeören Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdürü Mustafa Alphan Başhekimoğlu, Karadoneyşe köyü öğretmenleri Ayhan Şenses, Elif Dalkır, Sevcan Türk, kurs öğretmenleri Ömür Babaoğlu, Emine Balcı ile köy halkı katıldı. Çeşmeören ve Kireçocağı köyünde genç kızların ürettiği el emeği göz nuru eserler ziyaretçileri adeta büyüledi. Tarihin ve Türk örf adet ve geleneklerinden motiflerin yer aldığı eli işi ürünleri büyük beğeni topladı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 10:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?