3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

HEM'den 141 kurs

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde 141 kurs açıldı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından hemen hemen her dönem istihdama yönelik kursların yanı sıra işbirliği, meslek edindirme, sosyal ve kültürel, okuma yazma, SBS ve ÖSS kursları da düzenleniyor. Kurslarda 932'si bayan, 525'i erkek olmak üzere toplam bin 457 kursiyer eğitim görüyor. Kurslar arasında model uçak yapımı, deri çiçek yapımı, çivi ile takı tasarımı, şiş ile çorap örme, çivi ve tel ile takı yapma gibi ilginç kurslar da bulunuyor.

Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, amaçlarının başta örgün eğitime girmemiş veya girmiş olup da herhangi bir sebepten dolayı eğitimini yarıda bırakan insanlara ulaşıp bunları eğitim ve öğretime kazandırmak olduğunu belirterek, okuma-yazma bilmeyenlere okuma ve yazma öğretmek, eğitimini yarıda bırakanlara eğitimlerini tamamlamaları için çalışma yaptıklarını ifade ettiler.

HEM yetkilileri, genç kızlara yönelik düzenledikleri biçki dikiş, giyim, nakış, ev mefruşatı, takı, ahşap boya gibi kurslarla hem sosyal hem kültürel anlamda hem de meslek edinme anlamında yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 14:22:59
Güncelleme :5 Haziran 2012 Salı 16:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?