2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Herkes günde 3 sigara içmeli!

Çorum’un İskilip ilçesi AKP’li Belediye Başkanı Orhan Öztürk, sigara yasağı ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Öztürk: “Her insan günde en az üç dal sigara içmelidir. Çünkü, sağlığa iyi gelecektir. Ama aşırısı zarardır” dedi.

19 Mayıs'ta başlayan sigara yasağına büyük oranda uyuldu. Kamu kurumları ve diğer kuruluşlarda sigara içilmiyor. Sigara içene ve içirene ceza kesecek olan belediyede Başkan bile sigarasını balkonda içiyor.

Çorum’un İskilip ilçesi AKP’li Belediye Başkanı Orhan Öztürk, sigara yasağı ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Günde herkes üç dal sigara mutlaka içmelidir vücuda iyi gelir ve beyni biraz olsun dinlendireceğini öne süren Öztürk, “19 Mayıs’ta başlayan sigara yasağına şöyle bir baktığımızda her kes uymuş gözüküyor. Gerçekten bu Türkiye’de büyük bir hadise şahsen ben şaşırdım hani bir söz vardır; 'İster Fakir ol ister fukara her yemekten sonra yak bir cigara...' sözünü boşuna dememişler. Herkes yasaktan evvel kapalı açık alan demeden sigarasını içiyordu. Dumanını keyiflice tüttürüyordu. Oysa şimdi herkes Türkiye’de bu yasağa uymuş gözüküyor’ dedi.

Öztürk,"Yasaya göre 19 Mayıs’tan itibaren kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içilmeyecek denildi. Ve halk bu yasağa hemen uydu. Ben sigara tiryakisi değilim sigaranın zararlarını yediden yetmişe herkes çok iyi biliyor. Yinede bir tavsiyede bulunmadan geçmek istemiyorum. Günde herkes bence üç dal sigara içmelidir. Çünkü sağlığa iyi gelir beyni dinlendirir” diye konuştu.

Haber7
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?