3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Herşey su yüzüne çıktı

Çorum'da yapımı tamamlanan Obruk barajında gölet havzasının dolması için Kızılırmak'ın suyu tutulunca, baraj havzasındaki çöpler ortaya çıktı. 

Hidro Elektrik Santralinin yapımı tamamlanan ve Ağustos ayında elektrik üretimine başlanması planlanan Obruk Barajındaki su seviyesinin elektrik üretecek seviyeye gelmesi için zaman zaman Kızılırmak'ın suyu tutulmaya başlandı. Kızılırmak suyunun baraj gövdesindeki su seviyesinin yükseltilmesi için tutulmaya başlanması ile birlikte ırmağın barajdan sonraki havzası susuz kalınca yerleşim birimlerinin kanalizasyon ve diğer atıklarının ırmak yüzeyinde göze hoş görünmeyen görüntüler oluşturmasına sebep oldu. 

Su tutulmasının ardından ırmak yatağı ve Osmancık İlçe merkezinden geçmekte olan havzanın su tamamen çekildi. Suyun çekilmesinden sonra ise ırmak havzasına bırakılan çöp, evsel atıklar ve kanalizasyonlardan çevreye kötü kokular yayılmaya başladı. 

Kızılırmak havzasındaki nahoş görüntü ve kötü kokuya tepki gösteren Osmancıklı vatandaşlar, "Kızılırmak ilçemizin tam ortasından geçmektedir. Kızılırmak'ın suyunun çekilmesinden sonra ortaya çok kötü görüntüler ve ağır bir koku çıktı. Bu olumsuzlukların sebebi elbette bizleriz. Baraj için ırmak suyunun tutulmaya başlanmasından sonra kendi elimizle güzelim ırmağa ne hale getirdiğimizde gün ışığına çıkmış oldu. Bu görüntü ve kokuyu ilçemize gelen misafirlerimize izah edemiyoruz. Bunun bir izah tarzı yok, her şey gün gibi ortada. Halbuki çöplerimizi kanal ve ırmak içine atmak yerine çöp bidonlarına atmış olsaydık bütün bu olumsuzluklarla karşılaşmayacaktık. Irmak havzasındaki çöpler yakın bir gelecekte sağlığımızıda tehdit edecektir" şeklinde konuştular.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 12:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?